BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak patlamasında Avrupa lideri Lüksemburg----

Emlak patlamasında Avrupa lideri Lüksemburg

Emlak patlamasında Avrupa lideri Lüksemburg
09 Temmuz 2021 - 11:01 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nde emlak fiyatları yılın ilk döneminde, 2007 yılından bu yana en büyük yükselişi gösterdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği’nde emlak fiyatları yılın başlangıcında 2007’den bu yana en büyük yükselişi gösterdi. Ancak Lüksemburg emlak fiyatlarında Avrupa lideri oldu. Perşembe günü Avrupa Birliği’nin istatistik ajansı Eurostat’tan yapılan açıklamaya göre blokta fiyatlar 2020 yılı başına kıyasla ortalama %6,1 yükseliş gösterdi.

Bu rakam ise 2007 yılından bu yana en sert yıllık yükseliş oldu. Luxembourg Times’ın haberine göre, Lüksemburg’da ise emlak fiyatları 2021’in ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla %17 arttı ve ülke bu artışla birlikte Avrupa Birliği’nde emlak fiyatlarının en sert yükseldiği ülke konumuna yükseldi.

Lüksemburg’da ilk çeyrekte emlak fiyatlarındaki yükseliş, Avrupa Birliği ortalamasının %12 üzerinde gerçekleşti. İkinci en yüksek sıçrama %15’lik yükselişle Danimarka’da görüldü. Danimarka’yı %12’lik artışla Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ve %11’lik artışla Hollanda izledi. Emlak fiyatlarının düştüğü tek ülke ise Güney Kıbrıs oldu ve emlak fiyatlarında %6 düşüş görüldü.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Lüksemburg geçmişte de oldukça yüksek emlak fiyatlarıyla biliniyordu. Giderek daha fazla Lüksemburglu da ev sahibi olmak için sınır komşusu ülkelere yöneliyor. Bu nedenle Lüksemburg çevresindeki ülkelerde de emlak fiyatlarında artışlar görüldü.

Almanya’da emlak fiyatları bir yılda %9 artarken, Belçika’da %7 ve Fransa’da %6 artış gerçekleşti. Lüksemburg ve çevresinde ortalama ev fiyatları ülkenin istatistik ajansı Statec’e göre yaklaşık 1,4 milyon euro. Ancak talebin yüksek olmasına rağmen, ülkede binlerce emlak boş kalmaya devam ediyor. Boş emlaklar üzerinde büyük bir kontrol bulunmuyor ve hükümet bu konudaki rakamlardan haberdar değil.

İngiltere ekonomisinde iyileşme beklentilerin altında

 

Gençler pandemiyle işsiz kaldı

 

'Ağustosta vakaların yüzde 80'i delta varyantı olacak'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)