BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak milyarderinin korkusu domino etkisi----

Emlak milyarderinin korkusu domino etkisi

Emlak milyarderinin korkusu domino etkisi
23 Mart 2020 - 11:03 www.finansgundem.com

Korona virüs mortgage piyasasını sıkıştırmaya devam ediyor. Ödenmeyen kredilerle oluşacak bir mortgage krizi herkesin en büyük korkulu rûyası.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gayrimenkul milyarderi Tom Barrack ABD ticari mortgage piyasasının çöküşün eşiğinde olduğunu söyledi. Barrack’ın öngörülerine göre bankalar ve hükümet borçluları temerrütten uzak tutmak için gerekli önlemleri hızlı bir şekilde almazsa oluşacak domino etkisinin ekonomik için sonuçları felaket olacak.

Los Angeles merkezli sermaye şirketi Colony Capital’in CEO’su ve başkanı olan Tom Barrack, yazdığı uyarı metninde korona virüsün ABD ekonomisine etkileri sonucunda toplu hacizler, tahliyeler ve bankaların kapanması gibi ekonomiyi derinden etkileyecek senaryoların gerçekleşebileceğini söyledi. Açıklama Pazar günü online yayıncılık platformu Medium üzerinden yayınlandı.

Barrack yazısında “Kredi ödemelerindeki talebin sistematik düzeyde artması olası. Bu domino etkisini tetikleyerek emlak piyasasındaki paydaşları oldukça hızlı ve ağır bir ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bu paydaşlara arsa ve ev sahipleri, emlak geliştiricileri, otel işletmecileri ve onların kiracıları ve çalışanları da dahil” ifadelerinde bulundu. Barrack’a göre oluşabilecek kriz Büyük Buhran’ı gölgede bırakabilir.

Airbus 15 milyar euroluk kredi imkânı sağladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK23 Mart 2020 14:34

    Akıllı adam olabilecek en büyük ekonomik sıkıntıyı görmüş, Ödenemeyen konut, otomobil ve ihtiyaç kredi taksitleri, bankaları ve dolayısıyla ekonomiyi büyük bir sıkıntıya sokar.:o)