BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak Konut'tan dar gelirlilere ev----

Emlak Konut'tan dar gelirlilere ev

Emlak Konut'tan dar gelirlilere ev
03 Haziran 2015 - 06:00 www.finansgundem.com

Emlak Konut GYO, dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapma hedefi doğrultusunda 15 bin lira peşinat ve 240 ay vadeyle konut satacak

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Ispartakule’de 15 bin lira peşinat ve 240 ay vadeyle 1500 konut satacak. Konutların taksit ödemeleri de daire tesliminden sonra başlatılacak. 

Başvurular internet üzerindeki emlakkonut.com.tr adresinden yapılacak. Bu adresten giriş yapıldıktan sonra sırayla ‘Satıştaki Projeler’ ve ‘Kuralı Satışlar’ bölümlerine geçilecek. Kuralı satışlar bölümündeki ‘Kura Başvuru Bilgilendirme ve Ön Talep Toplama Formu’ doldurularak başvuru yapılacak. Başvuranlar arasında 12 Temmuz’da yapılacak kurayla hak sahipleri belli olacak.

Toplam inşaat alanı 448 bin 726 metrekare olan Emlak Konut Ispartakule Evleri projesi; 20 adet 1+1, 694 adet 2+1, 1025 adet 3+1, 110 adet 4+1 tipinde, toplam 1849 adet konut ve 33 adet ticari üniteden oluşuyor. Şehit aileleri, gazi ve engelliler düşünülerek projelendirilen ‘Emlak Konut Ispartakule Evleri’ özel ödeme koşullarıyla dikkat çekiyor.

TÜFE’ye endeksli

Alt ve orta gelir grubu için ayrı ayrı ödeme planları oluşturan Emlak Konut GYO’dan yapılan açıklamada, “Taksitlerin konut teslimine başlanması kaydıyla kalan tutara her 6 ayda bir TÜFE uygulanarak ve 240 aya varan vadelerle TÜFE’li satış yöntemiyle satılması öngörülmektedir” denildi.

Akvaryum da var

Projede kapalı spor salonu, anaokulu, 24’er derslikli ilk ve ortaöğretim okulları yer alıyor. Konut, ticari alanlar, kapalı ve açık otoparklar, yeşil alanlar ve güvenlikli yaşam alanlarıyla dikkat çeken ‘Emlak Konut Ispartakule Evleri’nde sosyal alanların yanında bir de 100 metrekarelik tuzlu su akvaryumu yer alıyor. 3 bin 300 metrekarelik süs havuzları ve 654 metrekarelik kum havuzu da projenin dikkat çeken özellikleri arasında.

Çatıda güneş paneli

Projede yer alan diğer detaylar arasında ise daire girişlerinde çelik kapı, mutfaklarda ocak-davlumbaz-fırın, kapalı otoparklarda sprinkler yangın söndürme sistemi, Duman egzoz havalandırma sistemi, bağımsız bölümlerde ısı/ses yalıtımı, merkezi ısıtma, sıcak su üretimi ısı istasyonu, ortak alanların enerji maliyetlerini düşürmek için çatılarda güneş panelleri ve projesinde belirtilen sayıda kapalı otoparklarda elektrikli şarj üniteleri dikkat çekiyor. 

Öte yandan; blok aralarındaki avlular da komşuluk üniteleri düşünülerek tasarlanan site projesinde bir de kapalı yüzme havuzu planlanıyor. 
 
2.5 milyar TL’lik satışla ilk yarı hedefini aştı

Emlak Konut GYO, mayıs ayında 1051 bağımsız bölüm karşılığı 524 milyon TL tutarında satış gerçekleştirdi. Emlak Konut’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Bu satışlarla, Emlak Konut GYO’nun ilk beş aylık satış miktarı 4 bin 71 adede, toplam tutarı da 2 milyar 570 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu satış rakamıyla ilk yarı hedefimiz olan 2 milyar 44 milyon TL’nin 5’inci ay sonu itibariyle aşıldığı, satış adedi gözönünde bulundurulduğunda ise yine ilk yarı hedefimiz olan 4 bin 141 adet bağımsız bölüm satışına mayıs ayı sonu itibariyle büyük ölçüde yaklaşıldığı görülmektedir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)