BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak Konut tepki çeken ihaleyi iptal etti----

Emlak Konut tepki çeken ihaleyi iptal etti

Emlak Konut tepki çeken ihaleyi iptal etti
09 Nisan 2015 - 05:20 www.finansgundem.com

Emlak Konut GYO, İstanbul Kayabaşı’ndaki arsası için geçen ay gerçekleştirdiği ve 'ev fiyatlarını artırır' tepkisi gösterilen ihaleyi iptal etti.

İnşaat sektöründe son aylarda en çok tartışılan konuların başında yüksek ihale bedelleri geliyor. Emlak Konut GYO tarafından gerçekleşen hasılat paylaşımı modelli ihalelerde rekabetin dozunun kaçtığı, ihalede sunulan tekliflerin ev fiyatlarını arttıracağı konuşuldu. Buna en son örnek de İstanbul Kayabaşı’ndaki 103 bin metrekare büyüklüğündeki arsada yaşandı. Emlak Konut’un geçen ay gerçekleştirdiği ihaleyi 1 milyar 32 milyon lira toplam satış geliri teklifi ile Yıldızlar-HKM ortaklığı kazandı. Ortaklık, Emlak Konut’a ise 475 milyon 752 bin lira teklif  sundu. Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'te yer alan haberine göre Emlak Konut önceki gün ihaleyi iptal ederken, yeni ihaleyi de 30 Nisan’da yapacağını duyurdu. 

M2 FİYATI 6 BİN TL

Kayabaşı’nda yeni hayata geçen konut projelerinde ortalama metrekare satış fiyatı 3-3 bin 500 lira. İptal edilen ihaledeki projede ise bu fiyatların 5-6 bin lirayı bulacağı hesaplanıyordu. Murat Kurum ihale sonrası yapılan yüksek fiyat eleştirisine, “Kimse durduk yere bu fiyatları teklif etmez, bu durum bölgenin gelişiminden kaynaklanıyor” açıklamasını yapmıştı. Ancak sonrasında yapılan çalışmalarda ihalenin iptaline karar verildi. 

HESABI İYİ YAPSINLAR

Kayabaşı’da 15 bin konut hayata geçirdiklerini belirten Murat Kurum, “Fiyatlar adım adım yükselmeli. Bir anda 1’den 3’e çıkarsa biz ona dur deriz ve dedik. Konut alıcısı, geliştirici ve Emlak Konut’u düşünerek bu kararı aldık. Biz bir bölgede projeyi tek gelir grubuna yapmıyoruz. Aynı projede her gelir grubu birlikte yaşamalı” dedi. İhalede mali şartları zorlaştırdıklarını belirten Kurum, müteahhitlere hesaplarını daha iyi yapmaları önerisinde bulundu.



500 milyon TL’ye 1394 yeni konut

EMLAK Konut GYO’nun 11 önce gerçekleştirdiği ihaleyi kazanan Cihan İnşaat ve Konut Yapı Başakşehir Bahçekent’te hasılat paylaşımı modeliyle yeni bir gayrimenkul projesi hayata geçirecek. 500 milyon liralık yatırımla inşa edilecek Avrupark Bahçekent’te 1394 daire ve 86 ticari ünite yer alacak. Projeyi Mayıs 2018’de tamamlayacaklarını belirten Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, resmi satış öncesi 5 bin 500 ön talep aldıklarını, satışlara da 11 Nisan’da başlayacaklarını söyledi. 79 bin metrekare alanda hayata geçecek projede 21 blok inşa edeceklerini belirten Cihan İnşaat İş Geliştirme Satış ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, ortalama metrekare satış fiyatlarının 2 bin 400 lira olacağını ifade etti. Yılın ilk çeyreğinde 2 bin 100 konut satışıyla 1.3 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirten Murat Kurum, Emlak Konut olarak hem Başakşehir’e bağlı Bahçekent’te 160 dönümlük, hem de Kayabaşı’nda 370 dönümlük şehir parkı inşa edeceklerini ifade etti. 



DENİZLİ TANITTI

Avrupark Bahçekent’in reklam yüzü teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Gayrimenkul sektörüne yabancı olmadığını belirten Denizli, “Çeşme’den ayrılmadan önce yarımadadaki konutların yüzde 30’unun inşaat malzemesini biz veriyorduk. Ama hiç kendi evim olmadı. İnşaat sektöründeki bir projede yer almak zordu. Proje tanıtımında bir apartman boyunda görsellerim var. Eğer bir terslik olursa önce benim fotoğrafım çıkacak” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)