BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEminönü-Alibeyköy hattına tramvay geliyor----

Eminönü-Alibeyköy hattına tramvay geliyor

Eminönü-Alibeyköy hattına tramvay geliyor
16 Mart 2019 - 08:28 www.finansgundem.com

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının 1 km'lik bölümünde test sürüşleri bu ay başlıyor. Enerjisini direk kullanmadan yer altından alan, araçları Bursa’da üretilen hat, günde 114 bin yolcu taşıyacak.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının tüm taşıyıcı temel altyapı çalışmaları tamamlanırken raylarına ilk aracın 9 Mart’ta indirildiği güzergahta, bu ay içinde bir kilometrelik bölümde test sürüşlerine başlanacak. Toplam 10.1 kilometre uzunluğunda olacak hattın, 8.8 kilometrelik bölümündeki faaliyetler aralıksız sürüyor. 7 kilometrelik bölümdeki rayların zeminden sürekli enerji beslenme sistemi (APS) ve trafo merkezlerine ait çalışmalar da devam ediyor.

KATENER DİREKLERİ OLMAYACAK

Hat, demiryolu taşıtlarına elektrik enerjisi sağlamak amacıyla kullanılan katener direkleri olmadan yapıldı. Hat boyunca tramvay araçları enerjisini iki ray arasına gömülü bir sistemden alacak. Güzergah boyunca, görüntü kirliliği oluşturan katener enerji direkleri ve buna bağlı havai hat enerji kabloları kullanılmayacak. Rayların altına, titreşimi önleyici sistem uygulanarak, trenin sebep olduğu gürültü ve vibrasyon en aza indirilerek seyahat konforu artırılacak. Hatta kullanılacak 30 aracın tasarımı Türkiye’de, üretimi Bursa’da yapıldı. Araçların her biri toplam 590 yolcu kapasiteli.

Günde 114 bin yolcu taşıyacak

153 milyon euroya mal olacak tramvay hattı 14 istasyondan oluşacak. Hat, Eminönü Meydanı’ndan başlayıp, Unkapanı, Fener, Eyüp, Silahtarağa, Alibeyköy’e kadar olan Haliç’in batı sahili boyunca uzanıyor. Günlük 114 bin yolcu kapasiteli hatta yolculuk süresi ise Eminönü’nden, Alibeyköy’e 35 dakika olacak. Hat, trafikte rahatlama sağlayacak. Akşam 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)