BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif'le bir araya geldi----

Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif'le bir araya geldi

Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif'le bir araya geldi
22 Eylül 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

ABD ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile görüştü.

İkinci dönem için seçilmesi dolayısıyla Maimunah Mohd Sharif'i tebrik eden Emine Erdoğan, Sharif'in Türkiye'de BM Habitat Ofisi açılması yönünde çok değerli bir öneride bulunduğunu açıkladı.

Sharif de 2019'da BM kapsamında düzenlenen yan etkinlikte tanıştığı Emine Erdoğan'ın çevre konusundaki liderliğinin o günden bu yana artarak devam ettiğini söyledi. Sharif, "Bugün bu güçlü duruşunuz ve liderliğiniz sayesinde Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladık" diye konuştu.

Bu yılki program için Balıkesir seçildi

Dünya Habitat Günü etkinlikleri için her yıl bir şehrin belirlendiğini kaydeden Sharif, bu yıl ekim ayındaki program için Balıkesir'in seçildiğini belirtti.

Türkiye'de bir BM Habitat Ofisi kurulmasının çok faydalı olacağını düşündüğünü dile getiren Sharif, bunun bir bölge ofisi olarak faaliyet göstermesini temenni ettiğini ifade etti.

Plastik kirliliğinin önlenmesi için atılabilecek adımlar konuşuldu

Plastik kirliliğinin çevreye verdiği büyük zararların önlenmesi için atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede Sharif, kompost konusunda bir departman kurduklarını, bu konuda karşılıklı tecrübe paylaşımı yapabileceklerini söyledi. Sharif, yakın zamanda BM Habitat Genel Kurulu gerçekleştirileceğini, Çevre Asamblesi Kurulunda gündem maddelerinden birinin plastik olacağını ifade etti. Sharif, yapılan çalışmalar hakkında Emine Erdoğan'a bilgi verdi.

Emine Erdoğan ve Sharif, Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "BM Genel Sekreteri Sayın Guterres ile Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalamamızın ardından BM Habitat İcra Direktörü Sayın Maimunah Sharif ile bir araya geldik. Türkevi'nde gerçekleştirdiğimiz programa konuşmacı olarak katılan Sharif, İyi Niyet Beyanı'nı ilk imzalayanlardan. Sayın Sharif, ülkemizde bir BM Habitat Ofisi açılması ile ilgili çok değerli önerilerini aktardı. Bir diğer önemli husus ise BM'nin Dünya Habitat Günü kutlamaları için bu sene ülkemizde karar kılması" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Mir açıklaması

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi gündemli toplantı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile ticari ilişkilerimiz 28 milyar dolara yaklaştı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi’nde ikili görüşmelere devam ediyor

 

NYT'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)