BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekliye bir kötü haber daha!----

Emekliye bir kötü haber daha!

Emekliye bir kötü haber daha!
02 Aralık 2016 - 08:32 www.finansgundem.com

Promosyonda hayal kırıklığı yaşayan emeklilere bir kötü haber de Yargıtay'dan geldi. Ayrıntıları Yalçın Bayer Hürriyet'teki köşesinde kaleme aldı. İşte o yazı;

Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, 2000 öncesi işçi ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan intibakın 2000 sonrasındakilere de uygulanmasına yönelik davada yerel mahkemenin verdiği ret kararını onadı. Yüz binlerce emekli bu kararla adeta şoke oldu.

Oysa dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsmanın görüşü emeklinin lehineydi. Ne var ki her iki karar da yerel mahkeme ve Yargıtay tarafından dikkate alınmadı.

Bu aşamadan sonra 2000 sonrası emekliler bireysel başvuru yolu ile haklarını Anayasa Mahkemesi’nde arayacak. Yüksek Mahkeme alacağı kararla emekliyi ya sevindirecek ya da beklentilerini tamamen boşa çıkaracak.

Hükümetin birkaç yıl önce gerçekleştirdiği intibak düzenlemesi ile 2000 yılı öncesinde emekli olan işçi ve Bağ-Kur’luların aylıklarında 50 ile 335 lira arasında artış olmuştu.

Yasa çıkarılırken nedense 2000 sonrası işçi ve Bağ-Kur emeklileri kapsam dışı bırakılmıştı. Ayrımcı uygulama doğal olarak hoşnutsuzluk yaratmış, tepkilere yol açmıştı. Yakınmaların ve taleplerin artması üzerine dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2000 sonrası emeklilerini de kapsayacak yeni intibak düzenlemesinin hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Hatta bakanlık bünyesinde buna yönelik bir çalışma bile yapılmıştı.

Araya seçimler girdi, başbakan ve Bakanlar Kurulu değişti, verilen söz unutulup gitti.

Birinin aylığına 50-335 lira arasında zam yaparken, diğerlerini bu haktan yoksun bırakmak eşitlik ve sosyal devlet anlayışına aykırıdır.

Yerel mahkeme ile Yargıtay’dan umduğu sonucu alamayan işçi ve Bağ-Kur emeklisi hakkını şimdi Anayasa Mahkemesi’nde aramaya koyulacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)