BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekliye bayram ikramiyelerine zam yok----

Emekliye bayram ikramiyelerine zam yok

Emekliye bayram ikramiyelerine zam yok
19 Nisan 2022 - 12:29 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 28 veya 29 Nisan'da ödeneceğini açıkladı. Bakan Bilgin ikramiye artışı konusunda bir karar vermediklerini de sözlerine ekledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz.

İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi şart olacak. Burada bir kaynak sorunu yok. Önemli olan sanayinin talep ettiği istihdamı yaratmak.

"İkramiyeler 28 veya 29 nisan'da ödenecek"

Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

3600 ek gösterge çalışması bu yıl sonu Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. Asgari ücrette şu an bir güncelleme yok, artış 3 ay önce gerçekleşmişti.

Gözler bayram ikramiyesine çevrildi! Emeklilere müjde var mı?

 

Bakan Bilgin'den zam ve 3600 ek gösterge açıklaması

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal20 Nisan 2022 09:35

    Tabii tabi  5 li çete ve yandaşlar varken diğerlerine niye artış yapsınlarki bütün gelirimiz ve kaynaklarımız bunlara ipotekli.

  • Yorum 20 Nisan 2022 08:50

    Çözümsüzlük bakanı sayın Vedat Bilgin yine gündeminde hiç bir çözüm yok. Oyalamaktan başka bir şey yok. Dağ gibi sorunlara karşı yaptığı tek şey gündemimizde yok. Başta EYT, 3600 ek gösterge ve çalışan maaşları enflasyon altında............... sorun çok çözüm yok.