BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekliye banka promosyonu açıklaması----

Emekliye banka promosyonu açıklaması

Emekliye banka promosyonu açıklaması
11 Mart 2016 - 22:37 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emekliye banka promosyonu verilmesine ilişkin, bu ayın sonuna kadar bir değerlendirme ortaya koyacaklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere banka promosyonu ile ilgili olarak bu ayın sonuna kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacaklarını belirtti. Soylu, "Elimizde ne varlıklar var, bunun karşılığı ne olabilir, emeklilerimiz bundan ne istifade eder bu ekonomik bir eylemdir, bu bir hesap ve Kitap yönetimidir. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 8. İş Sağlığı Güvenliği Konferansı'yla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Emekli promosyonları ve asgari ücret ile ilgili soru üzerine Soylu, bu görüşmeleri kamuya açık yapmadıklarını vurgulayarak, "En son 2 gün önce kamu bankalarımızla bir araya geldik. Ne noktaya geldiğimizi kendileriyle bir kez daha görüştük. Onlarda çalışmalarını yapacaklar, bu ayın sonuna kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacağız. Ay sonunda elimizdeki tabloya bakıp Sayın Başbakanımız ile de paylaşıp, ondan sonra bir karar vereceğiz. Yani elimizde ne varlıklar var, bunun karşılığı ne olabilir, emeklilerimiz bundan ne istifade eder bu ekonomik bir eylemdir, bu bir hesap ve kitap yönetimidir. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanacak" şeklinde konuştu.

Soylu, asgari ücretten 70 lira gelir vergisi dilimi kesileceğine ilişkin soruya ise bu konuda ilk işaret fişeğinin asgari ücretin bin 300 lira olarak belirlendiği, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda oluştuğunu ifade etti. Komisyonda konunun tartışıldığını söyleyen Soylu şunları kaydetti: "Orada bu konuyu tartıştık. Çünkü ilk kez Türkiye'de böyle bir marj oluyor. Asgari ücret bin liradan bin 300 liraya çıktı, yüzde 30 bir artış söz konusu oldu. Onun için gelir vergisi dilimi de yaklaşık 70 liralık bir azalışı ortaya koyuyor. Bekar ve çocuğu olmayanlar için 70 lira. Bu konuda Maliye Bakanımız ile de ağustos sonunda bir araya geleceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Sayın Başbakanımızın da bu konuda hassasiyeti söz konusudur. Bu konuyu o gün değerlendireceğiz ve o gün sendikalarımızla da bir araya geleceğiz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)