BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilik yaşı 70'e yükseltilmeli!----

Emeklilik yaşı 70'e yükseltilmeli!

Emeklilik yaşı 70'e yükseltilmeli!
03 Kasım 2016 - 08:23 www.finansgundem.com

George Mason Üniversitesi araştırma görevlisi Jason Fichtner'e göre ABD'de emeklilik yaşı 70 olmalı

FINANSGUNDEM.COM

George Mason Üniversitesi'nin Mercatus Center'daki araştırma görevlisi Jason Fichtner, bugün Amerika'daki sosyal güvenlik kurumuna ve emeklilik yaşına dair bazı açıklamalar yaptı.

Jason Fichtner'a göre bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde 65 yaşındaki ortalama bir erkek 84 yaşına, 65 yaşındaki bir kadın ise 87 yaşına kadar hayatta kalabiliyor. Ünlü araştırmacıya göre uzun yıllardır ülkede bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı ve yaş haddi 70'e yükseltilmeli.

Sıradaki seçilecek başkanın sosyal güvenlik programlarını revize edip modernleştirmesi gerektiğini aktaran Jason Fichtner, bu şekilde ülke ekonomisinde düzelme olacağını ve aynı zamanda geç yaşlarda insanların çalışmaktan caymayacağını belirtti.

Son olarak 1983 yılında benzer sosyal güvenlik reformlarının yapıldığını hatırlatan Fichtner, yine bir emeklilik yaşı düzenlemesinin yapılabileceğini belirtirken, programın önümüzdeki yıl başlayabileceğini ve 57 yaşından büyük kişilerin de bundan etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)