BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilere seyyanen zam gündemde----

Emeklilere seyyanen zam gündemde

Emeklilere seyyanen zam gündemde
18 Aralık 2021 - 09:42 www.finansgundem.com

Asgari ücret zammının ardından sıra emeklilere geldi. Maaşlarında düzenlemeye gidilecek emeklilere, seyyanen zam yapılması gündeme geldi.

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammının ardından sıra emeklilere ve 3600 ek göstergeden yararlanacak memurlara geldi. Asgari ücret zam oranının belirlenmesinin ardından vatandaşın cebini rahatlatacak adımların atılmasına devam edilecek.

 ENFLASYON FARKI DA EKLENECEK
Asgari ücretlinin 2022 yılında alacakları ücret zammı ile refah seviyesinin yükseltilmesinin ardından gözler, ikinci aşamada emekliye yapılacak zam oranında olacak. Bu kapsamda, 2 bin liranın altında emekli maaşı alan kimsenin kalmaması için çalışma yapan hükümetin gündeminde, emeklilere seyyanen zam da var. Yeni yılla birlikte ayrıca emekli maaşlarına enflasyon farkı eklenecek.
 
MEMURLARA 3600
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge somut çözülmesi gereken bir sorundur” ifadelerini kullanarak 3600 ek gösterge için bakanlıkta kurulan kurulun, çalışmalarını tamamladığını söylemişti. Kurulun, bütçe görüşmelerinin ardından toplanarak çalışmalarını hızlandırması bekleniyor. Ek göstergeden milyonlarca memur ve memur emeklisi yararlanacak.

SÖZLEŞMELİLER KADROYA
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalar da yılbaşında başlayacak. İsteyen personelin kadroya girmesini sağlayacak çalışmalar yürütülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, diğer bakanlıklar ve kamu kuruluşları ile de değerlendirmeler yapılacak.
(Nur Banu Aras -Yeni Şafak)

SSK ve Bağkur'lu emekliye büyük zam yolda!

Emekli ve memur zammı için yeni rakamlar geldi!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murtaza19 Aralık 2021 16:44

    COK DOGRU EMEKLİYE BAYRAM IKRAMİYESİ VERILDI YÜZ LİRA ÜÇ SENEDE YAPILAN ZAM ASGARI ÜCRETE YAPILANDA TAMAMEN ALGI ZATEN YÜKSEKEN KUR BİR GÜNDE HEPSİNİ GÖTÜRDÜ OYNADIKLARI OYUNU APTAL INSANLARLA SÜRDÜRMEK ASLOLAN

  • can19 Aralık 2021 07:51

    Emekliye, en az asgari ücret kadat maaş verilmeli,  he asgari deyip hem de 1500 tl maaş vermek, inasan aklı ile dalga geçmektir..  en az mekli maaşı 4500 tl olmalı

  • Emekli19 Aralık 2021 00:46

    Önce emekliye en az 1000 TL seyyanen zam yapılmalı ve arkasından da enflasyon zammı verilmeli