BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilere dolandırıcı şoku----

Emeklilere dolandırıcı şoku

Emeklilere dolandırıcı şoku
28 Eylül 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

PTT şubelerinden emekli maaşlarını alan emekliler adına bankalardan kredi çekiliyor

Emeklilerin ortak noktası ise maaşlarını PTT şubelerinden alıyor olmaları. Maaşlarındaki kesinti ile durumu fark eden mağdur emekliler, PTT şubeleri ve savcılıklara akın etti. Savcılık emeklilerin maaşına dadananlar hakkında soruşturma başlattı.

ADANA'YA HİÇ GİTMEDİM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan emeklilerden H.K., dilekçesinde, "Emekli maaşımı düzenli olarak Unkapanı PTT şubesinden almaktayım. Eylül maaşımda kesinti yapıldığını farkettim. PTT'ye sorduğumda benim adıma Adana Vakıfbank Turgut Özal Bulvarı Şubesinden 20 bin lira, Adana Denizbank Çarşı Şubesinden 15 bin lira, Adana TEB Bank Çarşı Şubesinden 5 bin lira, Adana İNG Bank Adana Şubesinden 20 bin olmak üzere toplam 60 bin 99 lira kredi çekilmiş olduğunu söylediler. Ben 1980 yılından beni İstanbul'da yaşıyorum, hayatımda Adana'ya hiç gitmedim. Alınan kredinin benimle hiç bir ilgisi yoktur" dedi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ 

Hürriyet'in haberine göre; Olayın ortaya çıkması üzerine PTT Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı. Özellikle İstanbul'da yaşayan emeklilerin hesap ve kimlik bilgileri kullanılarak, Trabzon, Hatay, Yalova, Adana gibi iller başta olmak üzere birçok ilin banka şubelerinden emekliler adına milyonlarca lira kredi kullanıldığı belirlendi. Kimlik bilgileri kullanılarak adlarını kredi çekilen emeklilerin ise maaşlarının üçte ikisi kesilmeye başlandı.

Müfettişler, olayın PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bazı personelin dışarıdaki çete üyelerine bilgi sızdırarak yapıldığı iddiaları üzerinde duruyor. İlk etapta, bankalardan kredi çekmek için doldurulan başvuru formlarındaki bilgilerin PTT'den maaş alan kişelere ait doğru bilgiler olduğu, ancak form üzerine yapıştırılan fotoğrafların farklı kişilere ait olduğu tespit edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)