BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmekli memura AYM ikrâmiyesi----

Emekli memura AYM ikrâmiyesi

Emekli memura AYM ikrâmiyesi
10 Ekim 2015 - 16:49 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 30 yıldan fazla çalışan memurlar için aldığı karar emekli memurların ek emekli ikrâmiyesi almasını sağladı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 30 yıldan fazla çalışan memurlar için ikramiye almasını sağlayan düzenlemesi, bu karar öncesi emekli olan memurların da ek emekli ikrâmiyesi almasına olanak sağladı. Sabah'ın haberine göre 48 yıl hizmet süresi olmasına rağmen 4 yıl önce emekli olurken 30 yıl üzerinden ikramiye alan eski Emniyet Müdürü Gülay Özkal, açtığı davayı kazanarak 37 bin lira daha aldı.

DAVA AÇILMASI GEREKİYOR 
AYM, 25 Aralık 2014'te aldığı kararla, Emekli Sandığı Kanunu'nda yer alan "Emekli ikrâmiyesinin hesaplanmasında 30 yılı aşan süreler dikkate alınmaz" ibaresini, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Karar, 7 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemeyle 30 yılı aşan hizmet süresi için ikrâmiye alamayan memurlar, tüm hizmet süresi hesaplanarak tazminat alma hakkı kazandı. Avukat Zafer Ay, Anayasa Mahkemesi kararından önce emekli olan memurların, 30 yılı aşan kısımda emekli ikrâmiyesi alabilmesi için dava açmak zorunda olduklarını söyledi.

AYM kararı öncesinde hizmet süresi 30 yıldan fazla olan emekli memurların aşan kısım için talepte bulunamadığını belirten Ay, "Örneğin bir memur 42 yıl hizmet süresi de olsa ancak 30 yıl üzerinden ikrâmiye alabiliyordu. Hak kaybına neden olan bu durum AYM'nin kararıyla iptal edildi" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)