BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli maaşı 2600 TL olacak!----

Emekli maaşı 2600 TL olacak!

Emekli maaşı 2600 TL olacak!
26 Nisan 2015 - 20:56 www.finansgundem.com

DSP Genel Başkanı Masum Türker, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretin 2 bin TL, emekli maaşının ise 2 bin 600 TL olacağını söyledi

DSP Genel Başkanı Türker, Tes-İş Sendikası Salonu'nda "Mutlu İnsan Güçlü Türkiye" sloganıyla partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

Türker, yaklaşan seçimler öncesinde bazı köşe yazarlarının "Aman oylar bölünmesin, oylarınızı CHP'ye verin, oylarınızı DSP'ye verirseniz, AKP'ye vermiş olursunuz" şeklinde yazılar kaleme aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Asıl oylarınızı CHP'ye verdiğiniz zaman AKP'ye veriyorsunuz. Neden, hatırlatayım? Oylarımızı CHP'ye verdik, oylarımız nereye gitti? Edirne'den seçilen entelektüel, Aydın, akademisyen, profesör milletvekili, CHP'ye milletvekili olarak girdikten sonra nerenin milletvekili olarak ayrıldı parlamentodan, AKP'nin. adıyaman'dan DSP'nin oyu ile seçilen milletvekili hangi partiye geçti, AKP'ye. O zaman kime oy verilirse AKP'ye gidiyor?" 7 Haziran genel seçimlerinin DSP, Türkiye, Ortadoğu hatta Dünya için önemli bir seçim olduğuna dikkati çeken Türker, "Bu seçimin sonucunda, zalimler ve onlarla parlamentoda işbirliği yapanlar, adı muhalefet falan bakmayın, seçimde yine aynı şekilde çıkarlarsa yine zulüm devam edecek. Yine Türkiye'nin parçalanması gündeme gelecek ve yine insanlar bizim, daha yakın tarihte ölen büyükelçilerimiz, konsoloslarımız için değil sözde Ermeni soykırımı için yürüyenler, ortaya çıkmaya başlayacak" diye konuştu.

Asgari ücret 2 bin TL, emekli maaşı 2 bin 600 TL

Türker, DSP'nin seçim bildirgesinde yer alan vaatler için  kaynaklarının olduğunun altını çizerek, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretin  2 bin TL, emekli maaşının ise 2 bin 600 TL olacağını söyledi.

Evsizler camide yatacak

"Bizim zamanımızda hiç evsiz kalmayacak, evi olmayanlar akşam camide  yatacak" diyen Türker, camilerin fonksiyonunun da unutturmayacaklarını söyledi.  İktidara gelmeleri halinde cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edileceğini  açıklayan Türker, camilerin yararlandığı bütün haklardan cemevlerinin de  yararlanacağını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tatil olacak

DSP'nin kadın milletvekili aday sayısına dikkati çeken Türker, 123 kadın milletvekili adayının bulunduğunu, bu rakamın gelecek seçimde 275'e çıkartılmasını hedeflediklerini kaydetti. Kadınların, DSP'nin her kademesinde varlık göstermesi gerektiğini dile getiren Türker, "Gerekli düzenlemeyi yapıp benimle beraber, yanımda eş genel başkan olarak sizlerden bir arkadaşımızın da bulunmasını kabul ediyorum. Her il başkanın eş bir il başkanı, her ilçe başkanının eş bir ilçe başkanı olmalı. Kadınlara, kadın kolları gibi değil asli görevde Türkiye'yi yönetmeye hazır, esas olarak bakmalıyız" şeklinde konuştu.

Türker, seçilmeleri halinde 8 Mart Kadınlar Günü'nün tatil ilan edileceğini belirtti.

Seçilmeleri halinde iki yeni bakanlık kuracaklarını açıklayan Türker, bu bakanlıkların "Göçmen Bakanlığı" ve "Engelli Bakanlığı" olacağını söyledi.

"Anne-çocuk kavgasını sona erdireceğiz"

Devlet okullarında Sabah öğrencilere derse başlamadan kahvaltı yaptırılacağını ve bu kahvaltıda bir litre süt verme mecburiyeti getirileceğini açıklayan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Annelerimizin sabah çocuğundan önce kalkıp ona kahvaltı hazırlama, ona zorla kahvaltı yaptırma, anne-çocuk kavgasını sona erdireceğiz. Bunlar görüntüde parasal gibi ama sosyal demokrasiyle getiriyoruz. Anne ile çocuğun sabah 'hırlaşarak' güne başlatmayacağız. Amaç yalnız yemek verdik falan değil, kahvaltıda sütü mecbur tutuyoruz o zaman bizim hayvancılığımızın ürettiği süte talep yaratmış olacağız." Türker, "Paralel Yapı Operasyonu" kapsamında tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve bazı polisler hakkında verilen tahliye kararına ilişkin, "Ne zamandan beri savcılık yalnız hükümetin taleplerini yerine getiriyor. Bizim bildiğimiz savcılar, hem mazlumun hem alacaklının hakkını arar ve bu savcıların görevi bizim seçim bildirgemizde var ama o savcılarda mecbur bıraktırılıyorlar, isteyerek mi yapıyorlar. Tıpkı şimdi kendilerinden hesap sorulan eski hakim ve savcılar gibi... İşte bu Türkiye değişecek" değerlendirmesinde bulundu.

Yarından itibaren meydanlarda olacaklarını açıklayan Türker, ilk mitinglerini Konya'da yapacaklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)