BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalı----

Emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalı

Emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalı
06 Mart 2016 - 09:35 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur emeklilerine yönelik açıklamalarda bulundu

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, en düşük emekli maaşının Bağ-Kur’luya bağlandığını belirterek, “Madem hepsi bir şemsiye altında birleştiler o zaman Bağ-Kur’lulara yapılan haksızlık telafi edilmeli, maaşlarda da eşitlik sağlanmalı hatta emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalıdır” dedi.
Bağ-Kur’lu bir kişinin 9 bin gün çalışarak emekli olduğunu bildiren Palandöken, SSK’lıların 7 bin 200 gün sonra emekli olduğunu kaydetti.

Palandöken, yaşını doldurmuş eksik prim günü nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir fırsat verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yapılacak bir düzenleme ile yaşını doldurmuş ama prim gün sayısı eksik olan vatandaşa bir fırsat verilerek eksik günlerinin borçlanması sağlanarak emekli olması sağlanmalı. Çünkü bu insanlar, kriz veya bedeni rahatsızlık gibi sebeplerle işini kaybetmiş, dükkanını kapatmak zorunda kalmış kişiler. Artık iş bulup çalışma şansları çok az. Sosyal devlet sorumluluğu ile gelirsiz kalmış vatandaşlarımız emekli maaşı karşılığında banka kredisi ile borçlandırılarak emekli edilebilirler.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)