BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli askerlerin darbe planı----

Emekli askerlerin darbe planı

Emekli askerlerin darbe planı
01 Mayıs 2021 - 17:08 www.finansgundem.com

Fransa'nın ardından Almanya'da da darbe tartışması patlak verdi. Binlerce emekli askerin başkent Berlin'de ayaklanma ve darbe planladıkları ortaya çıktı

"Alman halkını koruyacağımıza ant içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükümeti devirmemiz gerekiyor." Bu sözler, Almanya'da kimliği verilmeyen bir emekli askere ait. Alman basınında çıkan haberlere göre, emekli ve eski askerlerden oluşan 13 bin kişilik bir grup, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden bir araya geldi.

PROTESTO GÖSTERİLERİNE SIZIP DARBE YAPACAKLARDI
Merkel hükümetinin korona virüs salgını önlemlerine karşıt olan grup, başkent Berlin'de düzenlenen gösterilere sızıp, darbe yapmayı planladı. The New York Times, son aylarda hareketin korona virüs kısıtlamalarına karşı protestoların da ötesine geçerek “devletin kendisini” de hedef aldığını, buna “liderler, işletmeler, basın ve küreselleşme”nin de dahil olduğunu yazdı. Emekli asker grubunda "Reichbürger" isimli aşırı sağcı grubun üyeleri de bulunuyor. Eski general ve albayların da parçası olduğu grubun içinde aşırı sağcı "Alternative Fur Deustchland" partisi üyeleri de var.

"SAVAŞIN TAM ORTASINDAYIZ"
Güvenlik uzmanları, gruptaki yazıları incelemeye aldı. İsmi gizli tutulan üst düzey emekli askerlerin bazı ifadelerini kamuoyuyla paylaştı. Yazışmalarda "Savaşa gitmiyoruz. Savaşın tam ortasındayız" ve "Başkenti kuşatma çemberi altına alarak sonuna kadar savaşmamız gerekiyor" gibi ifadeler dikkat çekti.

PROTESTOLAR ŞİDDETİNİ ARTIRDI
Sokağa çıkma kısıtlamalarına karşıtı duyarlılık, geçen yıl salgının patlak vermesinden bu yana Almanya'da şiddetini artırdı.

Berlin'de, aşı karşıtı kampanyacıların ve suikasta kurban giden Robert F. Kennedy'nin oğlu Robert F.Kennedy Jr'ın da aralarında bulunduğu konuk konuşmacıların yer aldığı büyük ölçekli bir dizi yürüyüş düzenlendi.

MECLİS BİNASINI BASMAYA ÇALIŞTILAR
Alman hükümetinin korona virüse karşı yürüttüğü politikaların protesto edildiği gösteriler sırasında bir grup gösterici Berlin'deki Alman Federal Meclis binası Reichstag'ın önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalıştı. Göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri biber gazı kullanarak geri püskürttü.

Olaylar öncesinde Reichstag'ın önünde düzenlenen protestolarda göstericilerden bazıları Alman İmparatorluğu ve Nazi Almanyası sırasında kullanılan siyah-beyaz kırmızı renkli Reich bayrağı açtı. Olaylarda 300 gösterici tutuklandı.

"O BAYRAKLAR UTANÇ VERİCİ"
Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Herkesin koronayla mücadele önlemlerine karşı çıkma ve elbette kendi fikirleri için protesto yapma hakkı var." dedi ve ekledi:

"Ancak kimse bunun için aşırı sağcıların peşinden gitmemeli, polisleri tehlikeye atamamalı ve birçok kişiyi enfeksiyon riskine sokmamalı. Meclisin önünde Reich bayrakları utanç verici."

Almanya'da geçen hafta Federal Meclis ve Eyalet Temsilcileri Meclisi tarafından kabul edilen korona önlemlerine ilişkin yeni yasa yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme, eyalet farkı gözetmeksizin aynı önlemlerin uygulanmasını mümkün kılacak. Reuters, yürürlüğe giren yeni yasayı protesto etmek isteyen göstericilerle protestocuların, Berlin'de tekrar çatıştığını duyurdu.

TELEGRAM KULLANIYORLAR
Haber ajansı, polisin "şişe atan ve bariyerleri aşmaya çalışan ayrıca memurlara saldıran ve mesafe kurallarını göz ardı eden göstericilere karşı biber gazı kullanadı.

New York Times'ın haberinde "Korona virüs inkarcıları ve komplo teorisyenlerinden kaynaklanan tehlike, olağan, politik olarak yönlendirilen grupların ortaya koyduğu kalıba uymuyor" diye yazdı. Yani "devleti gayri meşrulaştırmaya çalışan davalarla özel olarak görevlendirilmiş bir birim" oluşturulacak.

65 binden fazla aboneye sahip olan grup, şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram kullanıyor ve takipçilerini sosyal medyadan buluyor.

Myanmar'da darbenin ağır faturası: 570 ölü

Brezilya’da darbe tedbirleri

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Harbii02 Mayıs 2021 18:34

    Bakalım Almanya nezaman ABD ye köpeklik yapmayı bırakacak Bunlar oluyorsa kıpırdama başlamış demektir

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Mayıs 2021 21:04

    yedi on ülke dünyayı parsellemişler.askeri güc ve sanayi yi kurmuşlar.diyorlar ki bizden başkasına ürettirmek yoksa yok ederiz.o yüz den içimizdeki abd ve bunların uşakları yüzünden yıllarca sanayi de bir yere gelemedik hala içimizde hainler bunların uşaklığını yapmaktadırlar.

  • RAMO CANCAN02 Mayıs 2021 18:33

    Benim bildiğim kadarı ile almanya ve japonya abd nin köle devletleri olup, abd burada hiç kimseye darbe yaptırmaz.çünkü darbe olur ise abd nin bu ülkelerdeki hegegomyaları biter.bu iki ülkenin öyle güçlü ne ordusu vardır nede abd istemeden ülke dışına asker gönderemezler.

  • izzet BAŞ02 Mayıs 2021 13:44

     Demirel'in  İKTİDAR HIRSI (güç bende)  ana, baba, kardeş, TANIMAZ derdi.. Cumhurbaşkanlığı  elinin tersiyle ötelenecek MAKAM değil derdi.  SEÇİM fırtınadır iyi estirirsen BACA.ÇATI  bırakmaz. Demek ki iktidar hırsı  her şeyi yapmayı göze aldıran HASTALIKTIR. :-*    İNSANLIK, HAKKANİYET, ADALET, V.S. BUNLAR MÜZEYE KALDIRILDI.....  

  • Ali Taş03 Mayıs 2021 00:32

    Kur'an'ın ışığı asla sönmez Adalet hakkaniyet arıyorsan Kuran a sarıl Çünkü ondan başka sonsuza hükmedecek birşey yok Sonzuzlarında sonu O dur

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ02 Mayıs 2021 18:35

    Demirel ne yapsın kardaş.abd bizim ülkemizi içerideki adamları ile içten hükümdarlığı altına almış idi.RTE  zar zor daha 15 temmuz da millet ile birlikte temizledi.şimdi de muhalefet üzerinde aynı oyunlar oynanmakta.bakalım kim kazanacak.

  • Türk.02 Mayıs 2021 12:54

    En güzel en temiz İslâm şeriatı dir. Hepimiz kurallarına uyarsak bu dünyamızda ahiretimizde de mutlu mesut yaşarız. Allah hepimize nasip etsin.

  • manyak herif02 Mayıs 2021 12:41

    alman emekli generallerin türk meslektaşlarından bu konuda eğitim alması şart.darbe planı yaparlarken enselenmişler iyi mi.Ulan insan önce bir türkiyeye bakar önce bir bildiri yayınlarsın felan arkasından darbeni yaparsın.bunlar tam bir acemi asker.

  • Sen de mi Hans?.02 Mayıs 2021 05:05

    Genelde Akdeniz, Afrika ve diğer 3.dünya ülkelerine has psikolojik rahatsızlık olan darbe kafası Anglo-Sakson ülkelerinde pek duyulmazdı, Fransa, İspanya, Türkiye vs neyse de Almanya enteresan..Hele Hitler tecrübesinden sonra.

  • Sait Kahraman01 Mayıs 2021 22:14

    Siz milleti Corona zırvalıyla esir,köle yapın,kapatın kümeslere,zorla aşı ve pasaporta bağlayın,sonra asker neden böyle yapıyor deyin. Üst akıl Yeni Dünya Düzeni için hükümet ve medyayı kullanıyor. Asker susmayacak,susmasın.Unutmayın bu ülkeyi askerler kurtarıp kurdu.

  • Bir yorum02 Mayıs 2021 10:56

    Neden böyle öküzsün?  diye sormaya gerek yok!  Çünkü yaratılışın gereği öküz olarak yaratılmışsın!  Be ahmak hala anlamadın mı  bu beyni sulanmış hödükleri  harekete geçiren zaten küreselciler!  Ayrıca devlet seni neden  evinde tutup bekletmek istesin?  O kadar malsın ki bunun Allah tan  gelen bir bela olduğunu geberdiğin zaman ancak anlarsın!

  • Yürüyün Tellioğulları Seferoğulları02 Mayıs 2021 05:01

    Sen aşmışsın, lakin bu yüzyılda bu kafayı bi çek et..Askerin alanı başka siyaset başka..Siyaset yapacak asker üniformayı bırakır siyasete atılır, Atatürk’ü de iyi anla..İsteseydi parti seçim vs yapmaz askeri bir yönetim isterdi ama yapmadı..

  • Erol g.01 Mayıs 2021 21:10

    MERKEL HEPSİNİ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRIR SANIRIM

  • TAMİZ KARTALGÖZ01 Mayıs 2021 23:04

    Kralının dahi gücü yetmez.sen ne diyorsun.Almanya biliyormusun.

  • muhsin01 Mayıs 2021 20:10

    Nato eğitimi almış bazı askerlerin genetiğinde darbe yapmak özlemi var.Artık bir yerlerden emirmi geliyor kendi kendilerine organize oluyorlar bilmiyorum.

  • Ali01 Mayıs 2021 19:41

    Tahir meydanında binlerce müslümanı saniyeler içinde tarayan zihniyet, fransa veya almanya dinlemez. Bunlarda aynı imansızlar, din dil ırk dinlemez bu naziciler

  • Berber Bekri 01 Mayıs 2021 19:31

    Fransa Almanya dsha faşizan uygulamaları hayata geçirebilmek için devlet eliyle sözde darbe ve darbe girişimleri planlayarak rejim değiştiriyor darbe veya girişimi kime yarıyorsa darbeci odur bu Avrupalılar varsa yapmayacağı yok bizde asla öyle şeyler olmaz bizi örnek alsalar nerdeeee Haydi Türkiye ileri....

  • Bu nasıl mantık?02 Mayıs 2021 05:23

    Şimdi moda oldu, herkesin dilindeki saçma düşünce, Darbe kime yarıyorsa o darbeciymiş..İpe çekilen Talat Aydemir başarısız oldu siyasiler kazandı o zaman darbeci siyasiler ha?.Maşallah maşallah.