BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli Amiralden müthiş iddia: ABD Montrö'yü delmeyi önerdi----

Emekli Amiralden müthiş iddia: ABD Montrö'yü delmeyi önerdi

Emekli Amiralden müthiş iddia: ABD Montrö'yü delmeyi önerdi
16 Aralık 2019 - 07:00 www.finansgundem.com

Emekli Koramiral Kıyat, James Jeffrey'in 10 yıl önce Türkiye Büyükelçisi olduğu dönemde, "Bana Montrö Sözleşmesi'ni delme fikrini anlattı. Karşı çıktım. İtiraz eden askerler kumpas mağduru oldu” dedi

Emekli Koramiral Atilla Kıyat, ABD ile ilgili müthiş bir iddiada bulundu. Saygı Öztürk'ün Sözcü'deki haberine göre Kıyat, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in 2009'da Türkiye Büyükelçisi olduğu dönemde kendisine Montröy Sözleşmesi'ni delme fikrini anlattığını söyledi. Kıyat, “Beni ziyaret edip sözleşmeyi delme fikrini anlattı. Karşı çıktım. İtiraz eden askerler kumpas mağduru oldu” dedi.

Kıyat'ın açıklamaları şöyle:

TRAKYA'YI SAVUNMAK: Kanal İstanbul, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan, hatta evden olma projesidir. Montrö Sözleşmesi'ni bilenler, ne demek istediğimi anlar. Ekolojik sonuçlarını değerlendirmeyi bilim insanlarına bırakıyorum. Bir gün Trakya'yı savunma durumunda kalırsak ne olur, bu değerlendirmeyi de karacı arkadaşlarıma bırakıyorum.


Atilla Kıyat

2009'DAKİ ZİYARET: ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, daha önce ülkemizde ABD Büyükelçisi idi. Kayseri'de benim genel müdürü olduğum şirketin tekstil fabrikasını ziyaret etmek istedi. ‘Buyurun' dedik, geldi. ‘Siz Kuzey Deniz Saha Komutanı idiniz, Karadeniz ve Boğazlar'dan sorumluydunuz, Türk ve ABD Donanmaları, Karadeniz'de çok iyi şeyler yapabilir' dedi. ‘Tabii ki ama, Montrö Sözleşmesi prensipleri dahilinde' dedim. ‘Türkiye ve ABD istedikten sonra kimse bir şey yapamaz' dedi. ‘Hayır büyükelçi, bu sözleşme Türkiye için hayati öneme haizdir ve hiçbir nedenle dışına çıkmayız' dedim. Sustu, niyeti Karadeniz'e çıkaracakları gemilerden atılacak füzelerle, Ortadoğu'daki hedefleri, hiçbir tehdide maruz kalmadan vurmaktı. Ankara'ya giderek, görüşmeyi Deniz Kuvvetleri Komutanı'na aktardım. ‘İlgililere aktarabilir miyim' dedi. ‘Tabii ‘dedim ve MGK'da paylaştığını öğrendim.

GÜNDEME GELMEMELİ: Montrö ile Boğazlar'dan geçiş özgürlük hakkına sahip olmasına rağmen geçiş kuralları Türkiye'nin koyduğu kurallara bağlıdır. Kuvvetler dengesini koruyan anlaşmadır. Kanal yapıp geçişlerin oradan yapılmasını zorlarsanız Montrö masaya yatırılacaktır. Montrö'yü gündeme getirecek her şeyden uzak olmalıyız. Bu Türkiye'nin izlediği politika.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BOŞBAKAN24 Aralık 2019 03:47

    Alahallaaaah!.. Siz emekli olduktan sonra böyle bir konu için sizi niye ziyaret etmek istemiş ki!? Yoksa görevdeyken her türlü istekleri için güvece mi vermiştiniz?

  • Nejdet Pulur22 Aralık 2019 08:30

    Kanal İstanbulun Trakyada güvenlik boşluğu yaratacağı iddiası çok saçma. Gülünç olmayan başka gerekçeler bulmaya çalışın. Türkiyemizde "İstemezükçü" bir kesim var. Bunlar, rahmetli Menderes zamanında İstanbulda vatan caddesi yapılırken "Bu kadar geniş yapmaya ne gerek var. Buraya uçak mı indireceksiniz" diye karşı çıkmışlardı. Şimdi bu cadde dar geliyor. İlk boğaz köprüsü yapılırken zenginlerin arabası geçecek diye yine karşı çıkmışlardı. Keban barajına itiraz edilmişti. Sabiha Gökçen Havaalanı yapıldıktan sonra " 3-5 uçak için bu hava alanı yapılır mı" demişti Kemal Kılıçtaroğlu. Bu istemezükçü grup büyük projelere hep karşı olmuştur.

  • ak trollere19 Aralık 2019 22:53

    Allah aşkına susun, susun da daha fazla rezil etmeyin kendinizi.

  • osman er19 Aralık 2019 08:58

    general sözcüye konuşmuş..sözcü fetonun gazetesi...sanırım mesele anlaşılıyor..ulan trakyayı kime karşı savunacağız kıytırık bulgarlara karşı mı..bulgarlar bize saldırmanın hayalini bile kurmaya korkar

  • AHMET VURAL16 Aralık 2019 22:42

    GENERAL RÜTBESİ ALMIŞ BİRİNİN BU KADAR BOŞ ANLAMSIZ GEREKÇE SUNMASI ÇOK ACI.AYNI ZİHNİYETTE OLANLAR İHRAÇ EDİLMELİ.NEDEN?BOĞAZLARI DOLDURALIM KARASAL BÜTÜNLÜK SAĞLIYALIM.SONUÇ. PAŞACIK BU.

  • Sade Vatandaş16 Aralık 2019 17:24

    Sanki siz aracı olmak istemişsiniz de birileri bu işi bozmuş gibi geldi bana... Şimdiye kadar nerelerdeydiniz?

  • türk uyan !!16 Aralık 2019 14:21

    bu abd , TÜRKİYE den elini çekmiyor. şimdi a. davutoğlu na, babacan ısmarlama partiler kurdurtuyor.  . abd ,T.C. nin en baş düşmanı . feto ni  ve adamlarını her yerden çalıştırıyor..amacı T.C.'yi bölmek..