BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElvan'dan internet yasası açıklaması----

Elvan'dan internet yasası açıklaması

Elvan'dan internet yasası açıklaması
08 Şubat 2014 - 17:01 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, internet düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi  Elvan, Vali Murat Koca, AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Başkanı Kerim Dereli, Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan, Ermenek Belediye Başkan Adayı Uğur Sözkesen ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elvan, İstanbul'daki uçak kaçırma girişimiyle ilgili, "Sizler de izlediniz. Herhangi bir sorun olmadan çok şükür tüm yolcularımız tahliye edildi. Gerekli işlemler de yasal işlemler de ilgili şahısa yönelik yapılıyor. Bireysel bir olay olduğunu düşünüyoruz. Soçi'ye gitmek istediğini ifade etmiş. Ukrayna'ya yönelik olabilir, bilemiyoruz. Soruşturma yürütülüyor. Arkadaşlarımız, ciddi bir şey olmadığını ifade etti" diye konuştu.

Elvan, internet yasası konusundaki soru üzerine yasanın gelişmiş ülkelerde uygulanan düzenlemelerden farklı olmadığını söyledi.

"Avrupa'nın hangi ülkesine giderseniz gidin engelleniyor"
Türkiye'de internet ortamında yasal olmayan çok sayıda video ve ses kaydının olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Bunların hiçbiri Avrupa'nın hiçbir ülkesinde yayınlanamaz. Yasal olmayan bir yayın, kaset, video görüntüsü, Avrupa'nın hangi ülkesine giderseniz gidin engelleniyor. Ama şu anda Türk Ceza Kanunu'nda ağır cezalar olmasına rağmen, mevcut düzenlememiz uygulanabilir nitelikte değil. Bakın tekrar ifade ediyorum; herhangi birinizin, ailesinin, kendisinin özel hayatıyla ilgili kasedinin  internet ortamına düşmesi halinde, şu anda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Bir hafta bunun mücadelesini vereceksiniz. O bir hafta sonunda eğer mahkemeden olumlu karar alsanız bile engelleme imkanınız olmayacak. Sadece içeriğinin çıkarılmasına yönelik mahkeme kararını ilgili erişim sağlayıcılarına teker teker ulaştırmak zorunda kalacaksınız.  Bu da sorunu çözmüyor. Peki ya mahkemeler ne yapıyor? Siteleri kapatma kararı alabiliyor. İşte biz bunun önüne geçiyoruz. Yasaklama söz konusu değil, bilakisinternet ortamının daha rahat kullanılmasını sağlayan bir mekanizma. Bizim burada temel amacımız; kişilik haklarının, özel hayatın gizliliğinin korunmasıdır. Bir vatandaşın mağduriyetini siz nasıl ve ne şekilde önleyeceksiniz? Mağdur durumda olan bir vatandaşın, ailesine, eşine, çocuğuna ait uygunsuz bir görüntünün internet ortamına düştüğünü düşünün. Bunun mağduriyetini kim giderecek? Bu temel insan haklarına da aykırı."

"Herkes internetin ne kadar özgür olduğunu görecek"
Bu konunun bir siyasi malzeme olarak kullanılmaya çalışıldığına dikkati çeken Elvan, "Ama kullandırtmayacağız. Herkes internetin ne kadar özgür olduğunu görecek. Yasal ne varsa, internette her şeyi yapabileceğini vatandaşlarımız görecek. Bakın bugün devletin en üst kademesinden en aşağı kademesine varıncaya kadar, vatandaşlarımıza küfürler, hakaretler var mı internet ortamında? Bunları görüyor muyuz? Kendi şahsi özel hayatımıza yönelik eşimiz, çocuklarımızın e-mailleri, telefonları ve ailemize ait hakaretleri görebiliyor muyuz? Bunların hiçbiri yasal değil. AB'deki birçok ülkede sadece hakaret hapis cezası gerektiriyor. Bu kadar söylüyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)