BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElvan: Taviz vermeyeceğiz----

Elvan: Taviz vermeyeceğiz

Elvan: Taviz vermeyeceğiz
22 Mart 2021 - 08:35 www.finansgundem.com

Bakan Elvan: Makroekonomi­k istikrarın ön koşuları fiyat istikrarı ve fi­nansal istikrardır

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, makroekonom­k istikrarın ön koşularının fiyat istikrarı finansal istikrar olduğunu söyledi.

"Bu alanlarda istikrar olmaksızın güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bi­r büyümeye ulaşmak mümkün değildir" diyen Elvan, "Uygulamakta olduğumuz “enflasyonda düşüşü önceliklendirilen” makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir." dedi.

Elvan, şunları söyledi:

"Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz.

Piyasaların etkin ve sağlıklı isleyişini son derece önemsiyoruz.

Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi­ b­ir tavi­z kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir.

Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karsı direncimizi artıracaktır."