BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiElvan: Cari açık kontrol altında----

Elvan: Cari açık kontrol altında

Elvan: Cari açık kontrol altında
09 Haziran 2018 - 16:04 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Elvan, Türkiye'nin ekonomik performansının iyi olduğunu vurgulayarak cari açığın kontrol altında olduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ekonomideki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk TV'de konuşan elvan dövizdeki dalgalanmaya yönelik, "Dolarda küresel ölçekte bir hareketlenme oldu. Doların değer kazanması söz konusuydu. Bunun getirdiği olumsuz bir baskı söz konusu oldu. Esas mesele TL biraz daha ayrıştı. Merkez Bankamız gerekli önlemleri aldı ve bu önlemler neticesinde dolar kurunda değer kaybı söz konusu oldu. Merkez Bankamız sadeleştirme politikası yaklaşımı söz konusuydu." dedi.

"Büyüme performansımız iyi, ihracatımız rekor kırıyor, kapasite kullanım oranı yüzde 80'ler seviyesinde, bankalarımızın durumu iyi, şirketlerimiz altın bir çağ yaşadılar" ifadelerini kullanan Elvan, "İlk 500 şirkette net dönem karşı yüzde 40,7 oldu. Geçmiş birçok yılın çok üzerinde. Ekonomik açıdan baktığımızda ciddi bir sıkıntı görmüyoruz" şeklinde konuştu.

Cari açıkta yüzde 8-9'ları gördüklerini belirten Elvan, "Şu an cari açığımız kontrol altında, risk taşımıyor. Uyguladığımız politikalar cari açığı aşağı çekecek uygulamalar. Seçimlerden sonra ekonomiye güven artacak, reel sektörün rekabet gücünü artıracağız" şeklinde görüş belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)