BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkElvan: Bankacılık sektöründe döviz açığı yok----

Elvan: Bankacılık sektöründe döviz açığı yok

Elvan: Bankacılık sektöründe döviz açığı yok
09 Aralık 2020 - 23:20 www.finansgundem.com

Lütfi Elvan "Bankacılık sektörümüzün şu an itibarıyla döviz pozisyon açığı yoktur. 3.3 milyar dolar artıdadır" diye konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu reform süreciyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan açıklamasında "Makroekonomik istikrarı korumak suretiyle enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek, salgının küresel çapta getirdiği belirsizliklere rağmen ekonomik aktivitenin sürekliliğini sağlayacak, yatırım ortamını güçlendirecek; şeffaf, öngörülebilir ve hesap verilebilir bir yapı içerisinde yeni reformlarımıza hız kazandıracağız" dedi.

"BANKACILIK SEKTÖRÜNDE DÖVİZ AÇIĞI YOK"

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ayrıca "Bankacılık sektörümüzün şu an itibarıyla döviz pozisyon açığı yoktur. 3.3 milyar dolar artıdadır" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi10 Aralık 2020 22:58

    Merkez Bankasının  Bankalara sattırdığı TL uzlaşmalı  dolarlar açık değil mi sayın BAKAN ???  Ha siz diyorsanız böyle bir uygulamamız yok  o zaman DTH  da ki artışı neyle izah edeceksiniz ????? Ülkeye döviz girmediği hatta çıktığını sağır sultan biliyor hal öyle iken DTH nasıl yükseliyor ????? 

  • bb10 Aralık 2020 00:02

    Dakka bir gol bir...