BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiElvan, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüştü----

Elvan, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüştü

Elvan, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüştü
13 Temmuz 2021 - 18:42 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Alman şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Elvan toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, katılımcılara Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Elvan toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Alman katılımcılara Türkiye’deki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirdi.

Geçen yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1,8 büyüdüğünü anımsatan Elvan, bu yıl ki büyümeye ilişkin öncü göstergelerin çok olumlu geldiğini, Türkiye ekonomisinin yılsonunda yüzde 7 civarında bir büyüme gösterebileceğini kaydetti.

Emtia fiyatlarındaki artışa rağmen cari işlemler tarafında umut verici gelişmeler olduğuna da işaret eden Elvan, güçlü ihracat performansı, azalan altın ithalatı ve turizm gelirlerindeki ılımlı toparlanmanın bu olumlu görünümün ana itici unsuru olduğunu belirtti.

Elvan, Türkiye’nin ortodoks ekonomi politikasında değişiklik olmayacağını vurguladı

Maliye politikaları ile para politikalarının el ele yürüyeceğine işaret eden Elvan, mali disiplinin son 19 yılda Türkiye ekonomisinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu ve bunu sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayında açıklanan, “Ekonomi Reformları” kapsamında kırılganlıkları azaltma, verimliliği ve rekabeti artırmaya yönelik ekonomik eylemler dizisi tasarladıklarını belirten Elvan, tüm bu eylemlerin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Yatırımları teşvik etmek için de atacakları adımlar hakkında da bilgi veren Elvan, ‘Yatırım Teşvik Sistemi’ni sadeleştirip yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Elvan, “Öngörülebilirliği artırmak ve bürokrasiyi azaltmak için Yatırım Uyuşmazlığı Kurumu’nu kuracağız. Proje bazlı teşvikler için nakit teşvik uygulamalarını başlatacağız. Yeni yatırımlar için diğer vergi ödemelerinden belirli bir oranda yatırım katkı payı düşülmesine izin vereceğiz. Küresel değer zincirlerinin ilave entegrasyonu için ürün bazlı destek programları uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan konuşmasının ardından, programa katılan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin Türkiye ekonomisine ve Türkiye’de yatırım imkânlarına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Elvan, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemize yatırım yapan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldik. Ekonomik görünüm, politika çerçevemiz, vergisel düzenlemeler, yatırım teşvikleri ve yeşil dönüşüm alanlarında atacağımız adımları paylaştık. İlişkileri daha da güçlendireceğiz!"

Piyasalarda gün sonu 13/07/2021

BİST 100 endeksinde negatif ayrışma sürüyor

Dev bankalara 1 milyar sterlinlik toplu dava

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)