BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk'tan nükleer uyarı: Rusya için Kırım'ı kaybetmek..----

Elon Musk'tan nükleer uyarı: Rusya için Kırım'ı kaybetmek..

Elon Musk'tan nükleer uyarı: Rusya için Kırım'ı kaybetmek..
17 Ekim 2022 - 17:19 www.finansgundem.com

Amerikalı milyarder Elon Musk, Kırım'ın Rusya tarafından ülkenin asli bir parçası olarak görüldüğünü belirterek, "Rusya, Kırım'ı kaybetme ya da savaş alanında nükleer silah kullanma seçenekleriyle karşı karşıya kalırsa ikincisini seçecektir" dedi.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Ukrayna krizine ilişkin değerlendirmede bulunarak Rusya'nın ABD'nin hamleleri karşısında atacağı muhtemel adımları yorumladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Musk, "Rusya, Kırım'ı kaybetme ya da savaş alanında nükleer silah kullanma seçenekleriyle karşı karşıya kalırsa ikincisini seçecektir" ifadelerini kullandı.

Batı'nın halihazırda Moskova'ya karşı tüm yaptırım alternatiflerini tükettiğine dikkat çeken Musk, "Rusya'yı zaten mümkün olan her şekilde yaptırıma maruz bıraktık ve yollarını kestik. Yani daha kaybedecekleri neleri kaldı?" değerlendirmesini yaptı.

Musk, "Rusya'ya nükleer bomba atarsak onlar da bize atar ve Üçüncü Dünya Savaşımız olur. Beğenin ya da beğenmeyin; Kırım, Rusya tarafından kesinlikle ülkenin asli bir parçası olarak görülüyor" diye vurguladı.

'Rusya için Kırım'ı kaybetmek, ABD'nin Hawaii ve Pearl Harbor'ı kaybetmesiyle eşdeğer'

Bununla birlikte Kırım'ın güney donanma üssü olması nedeniyle Rusya için de kritik bir ulusal güvenlik önemine sahip olduğunu belirten Musk, "Onların bakış açısından Kırım'ı kaybetmek, ABD'nin Hawaii ve Pearl Harbor'ı kaybetmesiyle eşdeğer" yorumunda bulundu.

Geçen haftalarda Elon Musk'ın Ukrayna krizinin çözümüyle ilgili Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunun kabul edilmesi ve Donbass ile Herson ve Zaporojye bölgelerinde Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde referandum yapılması yönündeki teklifleri tepki toplamıştı.

ABD'li milyarder, tepkiler sonrasında"Ukrayna'nın çoğu açık bir şekilde Ukrayna'nın bir parçası olmak istiyor, ancak bazı doğu bölgeleri Rus çoğunluğuna sahip ve Rusya'yı tercih ediyor" demişti.

Elon Musk'tan ücretli Starlink hizmeti için geri adım

 

Elon Musk'ın servetinden 140 milyar dolar uçtu

 

MUSK: Siz parfümümü alın, ben Twitter'ı

 

Elon Musk parfüm çıkardı: Bu işe girmem kaçınılmazdı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)