BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriElon Musk'tan Bitcoin'e büyük şok! Sert düştü----

Elon Musk'tan Bitcoin'e büyük şok! Sert düştü

Elon Musk'tan Bitcoin'e büyük şok! Sert düştü
13 Mayıs 2021 - 03:51 www.finansgundem.com

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanmayı, çevresel endişelerle askıya aldığını duyurdu. Açıklama sonrası Bitcoin'in fiyatı 58 bin dolardan 46 bin dolara geriledi

İki gün önce "Tesla ödeme için Dogecoin ile ödeme kabul etmeli mi?" sorusunu yönelterek Twitter hesabı üzerinden bir anket yapan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ankete yüzde 77 evet yanıtı almıştı. Elon Musk, kez de yaptığı şok paylaşımla Bitcoin'in fiyatının yüzde 20 gerilemesine neden oldu. 

"ÇEVRESEL ENDİŞELER" DEDİ

Elon Musk, Tesla'nın araç satışlarında çevresel endişelerden dolayı Bitcoin kullanmayı askıya aldığını duyurdu. Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını kaydeden Musk, "Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inanıyoruz ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz" ifadesini kullandı.

Musk, Tesla'nın herhangi bir Bitcoin satmayacağını belirterek, madenciliği daha sürdürülebilir hale gelir gelmez bunu işlemler için kullanmayı planladıklarını aktardı.

DİĞER KRİPTO PARA BİRİMLERİ...

Elon Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin yüzde 1'inden daha azını kullanan diğer kripto para birimlerini de gözden geçirdiklerini kaydetti.

YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE KAYIP

Musk'ın konuya ilişkin paylaşımının ardından Bitcoin fiyatı 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar geriledi.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 8 Şubat'ta 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurmuştu. Şirket, yakın gelecekte ödeme türü olarak Bitcoin'i kabul etmeye başlayacağını bildirmişti.

Elon Musk'ın ay turizminde Dogecoin geçerli

 

Dogecoindeki realizasyon, altcoinleri coşturdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)13 Mayıs 2021 14:53

    Her çıkışın bir inişi olacak Altın değil gümüş değil kripto adı altında milletin elindeki altınları dövizleri topluyorlar adamlar 1000 senede kazanamayacakları paraları kazandılar olan herzaman olduğu gibi büyük hayaller kuran yatırımcıya oldu bilinçsizce atladılar sonrada patladılar yinede herzaman Hisse Senetleri düşsede çıksada en azından bir şirkete ortaklığın var ama oradada sağlam şirketlere yatırım yapmak en güzeli sipekülatif değil doğru ve sağlam hisselere

  • Gercekler 13 Mayıs 2021 14:52

    Kucaklara dökülünce coinlerin fişleri çekilir ve “game over” olur!

  • rıza13 Mayıs 2021 13:25

    İyi para götürdü.Vahşi kapitalizm.Paralar insanlardan toplanıp büyüklerde toplanıyor

  • Korhan Albay 13 Mayıs 2021 11:46

    Ahlaksız herif ucuzdan aldı yüksekten sattı i. Tekrar düşürüp tekrar sokacak. Rahmetli anam sık kullanırdı "sen eşek olduktan sonra palan vuran çok olur" vatandaş hiçbir şey ilanihaye çıkmaz hiç bir şey ilanihaye düşmez. Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.

  • Erol güzel 13 Mayıs 2021 11:26

    Kerizdir bıtcoın alanlar eyyy akp hani 2 milyar dolar kaçıran nerdererreee

  • G. Ç. 13 Mayıs 2021 10:21

    Sistem aynı tahtacılık yapıyor, ucuzdan aldığını tesla alınır deyip yükselt ordan sat sonra kullanılmayacak deyip tabandan al sonra başka bir twit at yükselt bu adama birilerinin dur demesi gerek dünyayı sömürüsü yapıyor

  • oynak musk13 Mayıs 2021 08:23

    adam işini bitirmiş kolonya peçetesini almış, ne güzel oynuyor

  • MURAD13 Mayıs 2021 07:48

    hepsi hille hurda peşinde manipılasyon yapar boş verin bu kripto paraları kandırmanın başka versiyonu

  • ismail13 Mayıs 2021 07:13

    Demek aldığı bitcoinleri yüksek fiyattan sattı sonrada bu açıklamayı yaptı..

  • Hehe13 Mayıs 2021 07:00

    Kac araba satmis acaba btc ile kuyruk acisini dindirmeye calisiyor galiba kucuk kopekciginin git vitale sor hesabini