BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk’ın 50 bin dolarlık mütevazı çiftlik evi görüntülendi----

Elon Musk’ın 50 bin dolarlık mütevazı çiftlik evi görüntülendi

Elon Musk’ın 50 bin dolarlık mütevazı çiftlik evi görüntülendi
07 Mayıs 2022 - 13:02 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz aylarda yaptığı 'Kendime ait bir evim yok. Genellikle arkadaşlarımın kanepelerinde uyuyorum." açıklamasıyla gündem olan dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın sahip olduğu çiftlik ilk kez görüntülendi.

Son günlerde, Twitter'ı satın almasıyla teknoloji gündeminin odağında olan Elon Musk, yaptığı açıklamalarla da konuşulmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, kendine ait bir evi olmadığını ve bazı geceleri arkadaşlarının kanepelerinde uyuyarak geçirdiğini açıklayan Musk’ın ABD’nin Teksas eyaletinde yer alan mütevazı çiftlik evi ortaya çıktı. 50 bin dolar yani yaklaşık 750 bin TL’ye satılan çiftlik evi, dünyanın en zengin insanlarının tercihlerinden biraz farklı…

İlk kez İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından görüntülenen ev, oldukça küçük ve abartıdan uzak haliyle dikkat çekiyor. Musk, genellikle bu evde kaldığını daha önce yaptığı röportajlarda dile getirmiş, bir arkadaşının Austin’deki 12 milyon dolarlık malikanesinde yaşadığı iddialarını reddetmişti.

Musk, evin kendisine ait olan SpaceX firmasının çalışanları için tasarlandığını ve oradan kiraladığını da açıkladı.

2019 YILINDAN BERİ EVİN SAHİBİ

SpaceX’in yer aldığı Boca Chica bölgesi, uzay devi mülklerin çoğunu satın almadan ve buraya tesis kurmadan önce sakin ve emeklilerin yaşadığı bir köy olarak biliniyordu.

İngiliz Daily Mail gazetesi ise Tesla patronunun gerçekten orada yaşayıp yaşamadığını anlamak için Teksas, Brownsville dışındaki köyü ziyaret etti. Bölge halkı ve kayıtlar, Musk’ın 2019 yılından beri evin sahibi olduğunu doğruladı.

Musk, 2020 Genel Seçimleri için oy kullanmak için kaydolduğunda burayı ikametgahı olarak da listelemişti.

‘MUSK BURAYA SIK SIK GELİR, EVDEN HİÇ ÇIKMAZ’

Bölgede yaşayan ve Musk’ın evine komşu olan 76 yaşındaki Jim Crawford Daily Mail gazetesine verdiği demeçte, “Elon Musk’ın buraya sık sık geldiğini, SpaceX çalışanlarının çöpleri topladığında ve çevreyi düzenlemesinden anlayabilirsiniz” dedi.

Crawford, sözlerini, “Asla yalnız olmaz. Korumaları her zaman yanında. Normalde gece geç gelir, direk eve girer ve nadiren dışarı çıkar. Bir kez bize el salladı ama bizi hiç davet etmedi ya da merhaba demedi. Korumalardan dolayı bizim de gitmemiz mümkün değil” dedi.

ÇOCUK OYUN EVİ VE GÜNEŞ PANELİ VAR

SpaceX’in tesislerine yakın evin Meksika sınırına da çok yakın olduğu açıklandı. Üç yataklı mütevazı evin çevresinin Musk’ın güvenliği için çitle çevrildiği görülüyor. Sözcü'nün haberine göre, Mülk içerisinde ayrıca çocukları için roket şeklinde bir çocuk oyun evi ve Tesla güneş panelleri de bulunuyor.

Musk geçtiğimiz yıl San Fransisco'daki evini satışa çıkarmıştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Musk, “Neredeyse tüm eşyalarımı satıyorum. Artık bir evim olmayacak.” yazmıştı. Musk’ın o dönemden beri bu mütevazı ev dışında sahip olduğu mülkü bulunmuyor.

Elon Musk’ın 66,5 milyon dolarlık özel jeti görüntülendi

Twitter’ı satın almasının arkasında Trump mı var?

Yatırımcılar şokta: Musk, Twitter'ın CEO'su olacak!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.07 Mayıs 2022 19:47

    ÜLKEMİZDE 50 BİN DOLARA ÇİFTLİK EVİ SATAN OLMAZ ONLARDA KONUT ÜRETİMİ ÇOK FAZLA OLDUĞUNDAN 5000 DOLARA DA İKİNCİ EL EV ALINIR ABD DE KIRACILARDAN EMLAKÇI KOMİSYONU ALINMAZ BIZDE KİRACIYA ÖDETİLİR