BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisElit yatırımcılarda ortak 6 karakter özelliği----

Elit yatırımcılarda ortak 6 karakter özelliği

Elit yatırımcılarda ortak 6 karakter özelliği
22 Aralık 2022 - 18:08 www.finansgundem.com

Yatırımcıların, özellikle de profesyonel olanların belli özelliklerinden taviz vermedikleri bilinir. İstikrarlı bir kazanç serüveni için bu özellikler yatırımcılar tarafından bir gereklilik olarak kabul edilir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların, özellikle de başarısı kabul görmüş olanların belli ortak özelliklere sahip oldukları kabul edilir. Her işte olduğu gibi yatırımda da belli seviyede disiplin ve işine tutkuyla bağlılık, rakiplerinizden öne çıkmak için gereklidir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, tarihin gördüğü en başarılı yatırımcıların ve modern piyasa sihirbazlarının, sahip oldukları belli başlı özellikler sayesinde yüksek başarılar kazandığı gözden kaçmamalıdır. Bu özelliklerin öğrenilebilir olmaktan uzak olması ise bazıları başarılı olurken bazılarının neden başarısız olduklarını açıklar niteliktedir.

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da kaleme aldığı makalede, her elit yatırımcının 6 özelliğe sahip olduğunu söylüyor. Hepsinde ortak olan bu özelliklere daha yakından bakmak gerekiyor.

Odaklanma

Düşüncelerini bir noktaya odaklayabilme olarak tarif edilebilir. Başarılı yatırımcılar ister gerçek zamanlı olarak teknik fiyat hareketlerine dayalı yatırımcılar olarak hızlı kararlar alabiliyor olsun, ister grafik araştırmalarına ve geriye dönük testlere dayalı daha yavaş kararlar alıyor olsun, farklı zihinsel beceri setlerine sahip olabilirler. Farklı zihinsel becerilere sahip olsalar da, hepsi piyasalarda kendi avantajlı yönlerini keşfedebilir ve ardından ister alım satımlarını yönetirken ister portföylerini yönetirken, kendi sahip oldukları avantajlı yönlere odaklanabilirler.

Elit yatırımcılar, alım satım yaparken iyi oldukları piyasaları, en iyi performans gösterdikleri zaman çerçevesini bulabilir ve ardından kendi yeterlilik çemberlerine odaklanabilirler. Pek çok kişi bu disiplinden yoksun olduğu için odaklanmanın belirgin bir avantajı bulunur.

Başarılı yatırımcılar, başarılı alım satımın matematiksel parametreleri içinde başarılı olmak için yaratıcılıklarını kullanan alım satım ve sistem tasarımcısıdırlar.

Yaratıcılık

‘Sistem geliştirme becerisi’ şeklinde de tanımlanabilir. Elit yatırımcılar kendi inançlarına, risk toleranslarına ve arzu ettikleri ekran süresine uyan bir sistem oluşturur. Kendi avantajları bağlamında alım satım yapabilmek için kendi izleme listelerinin öğelerini, sinyallerini ve stratejilerini tutarlı bir bütün halinde bir araya getirebilirler.

Noktaları birleştirmede ve piyasalarda başkalarının gözden kaçırabileceği pattern’leri görmede yaratıcıdırlar. Elit yatırımcılar, başarılı alım satımın matematiksel parametreleri içinde başarılı olmak için yaratıcılıklarını kullanan alım satım ve sistem tasarımcısıdırlar. Boş bir tuvalle başlamak gibi yaratıcı bir çaba gerektiren sistem geliştirme becerisinde ustalaşmışlardır. Piyasaların resmini bütünlüklü olarak görürler ve alım satım süreçlerinde yaratıcılıklarını kullanırlar.

Öğrenme

Başarılı yatırımcılar öğrenmeye takıntılıdır. Seçkin yatırımcılar ömür boyu öğrenen kişilerdir. Piyasaları ve efsanevi yatırımcıları inceleyerek öğrenmeyi asla bırakmazlar. İyi bir yatırımcı, piyasalara asla tam anlamıyla hakim olamayacağını bilir, bu nedenle öğrenme eğrisi asla sona ermez. Bir yatırımcı olarak gelişmenin asla bitmediğini ve asıl ustalığın kendisini ve psikolojisini kontrol etmek olduğunu anlayarak büyümeyi asla bırakmazlar.

Sorulacak doğru soruların ne olduğunu hızla öğrenebilir ve sonra sorulacak doğru kişinin kim olduğunu hızla bulabilirler.

Başarılı yatırımcılar alçakgönüllü kalmayı tercih ederler ve yeni Pazar arayışları, yeni teknoloji keşifleri veya yeni kitapların okunması gibi yöntemlerle her zaman daha fazlasını öğrenmeye çalışırlar. Elit yatırımcılar piyasalarda, grafiklerde, hacimde ve yeni stratejilerde olup bitenlerle kendilerini güncel tutmayı başarabilenlerdir.

Elit yatırımcılar paraya değil oyuna odaklanırlar. Para, oyunu kazanma takıntılarının bir sonucu olarak kendiliğinden gelir.

İş etiği

Gerekli çalışmaları yapmak olarak özetlenebilir. Elit yatırımcılar piyasalarda başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdırlar. Ne pahasına olursa olsun saatlerini buna vereceklerdir. Önce başarılarının fiyat etiketini belirlerler ve sonra bedelini öderler.

Çalışmaya asla hayır demedikleri için öğrenmeyi de asla bırakmazlar. Başarılı yatırımcılar çaba, zaman, derinlik, çalışma, araştırma ve deneyim açısından rakiplerini daima geride bırakırlar.

Tutku

Öğrenme eğrisini atlatan yatırımcılar, piyasalardan ve alım satım eyleminin kendisinden enerji alan kişilerdir. Paraya değil oyuna odaklanırlar. Para, oyunu kazanma takıntılarının bir sonucu olarak kendiliğinden gelir.

Yaptıkları işi sevdikleri için oyun alanına odaklanabilirler ve puan tablosuna artıları koyan da bu olur. Herhangi bir normal insan, olasılıkları ve öğrenme eğrisini anladığında yatırım yapmaktan vazgeçer. Ancak elit yatırımcıların tüm yolculuk boyunca yetecek enerjileri vardır. Tutku, işi yönlendirir ve başarıyı yaratır; tutku, devam etme azmini yaratır.

Başarılı yatırımcılar çaba, zaman, derinlik, çalışma, araştırma ve deneyim açısından rakiplerini daima geride bırakırlar.

Azim

Asla bırakmamaktır. Yeni yatırımcıların çoğu başarısız olmaz, sadece erken bırakır. Pek çok yeni yatırımcı başarılı olup olamayacaklarını asla bilemezler çünkü çalışmak için çaba sarf edemezler; avantajlı bir alım satım sistemi oluşturmayı öğrenemezler.

Kazanmayı başaran ve bunu sürdüren yatırımcıların hepsi istisnasız şeklide güçlü bir azme sahiptir. Durmak bilmeden öğrenirler, uyum sağlarlar ve yeni derslerle ilerlemeye devam ederler. Bu, her alanda başarılı olan tüm insanların en güçlü özelliklerinden de biridir. Tarihteki en başarılı insanların birçoğunun erken başarısızlıklar yaşadığını ama bunun onları durdurmadığını öğrenmek şaşırtıcı değildir.

Bir yatırımcı, gerçekten istediğinin bu olduğunu, yani yatırım yapmak olduğunu düşünüyorsa, hedefine ulaşana kadar asla pes etmemelidir. Bu sayede rakiplerinin önüne geçebilir ve hedefine yaklaşabilir.

Bu altı özelliğin tümüne sahip olmak ve bunları sürdürmek zordur, ancak bunlara sahipseniz, nihai başarı olasılığınızın yüzde 100'e yakın olduğunu söylemek hiç de hatalı bir bakış olmaz.

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

Başarılı bir yatırım serüveni için 6 ipucu

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)