BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali----

Elektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali

Elektrik ve doğalgazda yeni indirim sinyali
30 Ocak 2023 - 14:59 www.finansgundem.com

Bakan Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar düşüş olacak'' diyerek doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mart ayında yeni bir indirim gelebileceği sinyalini verdi.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mart ayında yeni bir indirim gelebilir. Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Dönmez, ağır sanayinim kullandığı doğalgaz ve elektrik fiyatlarında geçen hafta yapılan indirimlerin mart ayında da devam edebileceğini söyledi.

‘’ANLAŞMAYI UZATMA İMKANI SÖZ KONUSU’’

Dönmez ayrıca Umman ile yeni bir gaz anlaşması imzalayacaklarını ''buradan ilk kez söylüyorum'' diyerek şu sözlerle duyurdu:

''Buradan ilk kez ilan edeceğim yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman’da. Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman’dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkanımız da söz konusu.”

Sanayiciler elektrik ve doğalgaz indirimlerinden memnun

Sanayi doğalgazına indirim

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)