BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgazda indirim talebine Bakan'dan yanıt----

Elektrik ve doğalgazda indirim talebine Bakan'dan yanıt

Elektrik ve doğalgazda indirim talebine Bakan'dan yanıt
04 Kasım 2018 - 08:12 www.finansgundem.com

Doların düşüşe geçmesinin ardından, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına indirim yapılması taleplerine Bakan Dönmez'den yanıt geldi

TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin elektrik ve doğalgazda indirim olması gerektiği sözlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez cevap verdi. Milletvekilleri, önceki gün komisyon görüşmelerinde doların düştüğünü hatırlatarak doğalgazda indirim yapılmasının gündemde olup olmadığını sordu.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Bakan Dönmez, “Ben de istiyorum indirim, ama belli maliyetler var. Onların hepsi hesap ediliyor, hiçbir bakan da zam yapmaktan memnun olmaz ama maliyetler ve şartlar zorlayınca da o zaman başka türlü. Bakın, finansal sürdürülebilirlik diyoruz. Biraz önce bazı vekil arkadaşlar dedi ki, ‘Sektörde bazı şirketler finansal sürdürülebilirlik açısından zor durumda.’ Şimdi, hem bir taraftan ‘Finansal sürdürülebilirlik olsun’ diyeceğiz hem bunlara arz güvenliği sağlayacağız hem de diyeceğiz ki, ‘Maliyetlerinizin altında satın.’ Ne kadar sürdürülebilir?” dedi.

İKİNCİ GEMİ GELİYOR

Doğu Akdeniz’de sondaj yapan ‘Fatih’ ile ilgili de bilgi veren Bakan Dönmez, “Fatih’i Doğu Akdeniz’de, Alanya’nın 65 kilometre, Antalya’nın 95 kilometre açığında belirlenen lokasyonda sondaja gönderdik. Riskli bir bölge değil. herhangi bir taciz ve tehdit de söz konusu değil. Biz gerekli uyarıları da yaptık. Zaten güvenlik birimlerimiz, Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere de çalışmaya nezaret ediyor. Kıbrıs’ın daha güneyinde Barbaros Hayrettin Paşa’nın sismik çalışmaları devam ediyor. Karadeniz’de de Oruç Reis gemimiz çalışıyor. İkinci gemimizin de bağlantısını yaptık, o da gelecek. Onu da daha çok Karadeniz gibi düşünüyoruz. Türkiye’de hem TPAO’nun hem özel sektörün yapmış olduğu sondaj çalışmalarında bizim gazlı ya da petrollü kuyu bulma oranımız ortalama yüzde 12. Dünyada petrolce daha zengin olan ülkelerde bu oranlar daha yüksek olmakla birlikte, genellikle şöyle bir kanaat var; yüzde 10’un üzerindeyse ihtimaliniz burada kuyu açılabilir. Beklentimiz, hani biz ilk kuyuda bulursak tabii ki mutlu olacağız, memnun olacağız ama yani kısa vadede havlu atmayı da düşünmüyoruz. Gücümüz, imkânlarımız elverdiği müddetçe bu çalışmaları yapacağız” dedi.

Son 10 yılda doğalgaz ve petrole 44 milyar dolar ödendiğine dikkat çeken Dönmez, “Bundan 8-10 sene önce elektriğin yüzde 60’ını doğalgazdan üretiyorduk. Bugün yüzde 30’lar seviyesine çektik. Toplamda yerli yenilebilir kaynaklar açısından baktığımızda da 5 sene önce yüzde 37’sini yerli yenilenebilir kaynaklardan üretirken bu yıl itibarıyla yüzde 50’nin biraz üzerindeyiz” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)