BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiElektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek----

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek
28 Eylül 2013 - 12:29 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın özelleştirme ihalelerinden toplam 13 milyar dolar gelir beklendiğini belirtti

EÜAŞ'taki toplam 24,7 bin megavat kapasiteli santralin 11,7 bin megavatının özelleştirilmesi planlanıyor; tesisler toplam 13 milyar dolar gelirle özel sektöre açılacak.
Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı. Bundan sonraki süreçte ilk olarak Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinin gerçekleştirilmesi beklenirken, bunu Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan santrallerinin ihaleleri izleyecek. Yeniköy ve Yatağan santrallerinin aynı portföyde ihale edilmesi de söz konusu olabilecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın özelleştirme ihalelerinden toplam 13 milyar dolar gelir beklendiğini belirttiği elektrik üretim santrallerinin değerlemesini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yapacak, daha sonra ihaleye çıkılacak.
EÜAŞ'ın elindeki toplam 24,7 bin megavat kapasitenin 16,7 bin megavatı  özelleştirme kapsamında yer alırken, Keban, Karakaya, Atatürk ve bazı santraller EÜAŞ’ta kalacak. Uzan Grubu'ndan EÜAŞ’a intikal eden santraller ise henüz özelleştirme kapsamına alınmadı.
Öte yandan Afşin A ve Afşin B santrallerinin statüleri farklı olduğu için bu sürece dahil olmayacaklar. Afşin A Santrali devam eden sözleşmesi kapsamında özel sektöre devredilecek. Afşin B Santrali de uluslararası anlaşmayla yabancı şirketle EÜAŞ ortaklığına devredilecek.
Bu tesisler hariç 3 bin 677 megavatı hidrolik, 8 bin 100 megavatı termik olmak üzere toplam kurulu gücü 11 bin 777 megavat olan EÜAŞ tesisi özelleşecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)