BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik faturalarında yeni dönem başlıyor----

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor
15 Ekim 2018 - 08:13 www.finansgundem.com

Toplam 8.5 milyon aboneyi ilgilendiren elektrik faturalarında Avrupa İstatistik Kurumu'nun "enerji-dağıtım bedeli, vergi ve fonlar" olmak üzere üçlü sınıflandırmaya geçildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uygulanan bedellerin basitleştirilmesinin faturaların daha iyi anlaşılmasına, tedarikçilerin sözleşmelerini daha kolay karşılaştırmasına katkı sunduğunu ifade etti. Bakan Dönmez, faturalarda yeni sistemdeki enerji, dağıtım, vergi-fonlar şeklindeki üçlü sınıflandırmanın Eurostats sınıflandırması ile benzer şekilde olduğunu bildirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun elektrik faturalarında yaptığı düzenlemeler Meclis gündemine taşındı. 

Sabah’ın haberine göre, tüketiciye gönderilen faturalarda yer alan dağıtım bedelinin enerji bedelinin yüzde 50'sinden fazla olduğu yönündeki eleştirilere Enerji Bakanı Fatih Dönmez yanıt verdi. Dönmez, iletim, kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelinden oluşan maliyetin faturada "dağıtım bedeli" adı alında, enerji ve perakende satış hizmet bedelinden oluşan maliyetlerin de "enerji bedeli" olarak tek bir kalem olarak gösterildiğini belirtti.

ZORUNLU BİR BEDEL
 
Bakan Dönmez, "İlgili mevzuatta dağıtım bedelinin hangi bileşenleri içerdiği tek tek sayılıyor. Enerji bedeli, dağıtım bedeli ile vergi ve fonlar şeklinde yapılan üçlü sınıflandırma Avrupa İstatistik Kurumu sınıflandırmasına benzer nitelik taşıyor" diye konuştu.

GÜNCELLENEREK ÖDENİYOR

Bakan Dönmez, ev değiştirenlerin elektrik aboneliği için 100-150 lira bedel ödemelerine yönelik eleştirilere de, "Bu bedel abonelik sonunda tüketiciye güncellenmek suretiyle geri veriliyor" dedi.

TAKSİT İMKANI VAR

Hükümet, geçen yıl elektrik abonelerinin fatura yükünü hafifletmek için 82 lirayı aşan faturalarda kredi kartına iki taksit imkânı getirmişti. EPDK dağıtım şirketlerine de sınırlama getirdi. Buna göre, ikili anlaşma, aktif elektrik enerjisi, kurul onaylı ve kanunlarca tahsili zorunlu kılınan vergi ve fonlardan oluşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KARACA15 Ekim 2018 18:15

    ben kaçak kullanan birini 3 kez 182 ye şikayet etmeme rağmen bir işlem yapılmadı. hala kullanmaya devam ediyor. akp nin gücü ancak namuslu insanlara yetiyor. hırsız ve kanunlara uymayanlara ceza yok.

  • POYRAZ15 Ekim 2018 15:25

    Kayıp kaçağın önüne geçmek isteyen hükümet yok sadece oy peşinde koşan hükümet var . HARAM ZIKKIM OLSUN bu yasalara olur diyen yetkililere bu taraf olmazsa öbür tarafta görüşecez.

  • vatandaş15 Ekim 2018 11:20

    DOğu ve Güneydoğudan tahsilat yapamıyorsunuz borcunu ödeyen halka yükleniyorsunuz. İşin kolaycılığı bu demi. Allah sizi kahretsin

  • İsmail Ö.29 Ekim 2018 20:12

    Doğu ve güneydoğuda dağıtım şirketi farklı başka yerlerde farklı doğuda ki kaçak bedelini sen ödemiyorsun sen sadece bölgendeki abonesi olduğun dağıtım şirketinin kayıp kaçak bedelini ödüyorsun ki, kayıp kaçağı da abonelerden alması da haksız bi olay. Kayıp kaçak olayı şirketin kendi mesuliyetindedir ve tespit ve uygulama yapmakta böyledir aslında da gel görelim sayfalarca olan sözleşme de bunlar yazıyordur bizler de okumadan imzaladığımız için...

  • mehmet b.15 Ekim 2018 10:00

    Milyonlarca insanın parasını haksız yere alarak hem suç hemde günah işliyorsunuz.haram olsun.

  • memo can15 Ekim 2018 09:41

    1-sayaç okuma bedelini niye tüketiciden alıyorsunuz?2- ev değiştiren tüketiciden depozit adı altında para almanın anlamı ne? neye göre güncelleyip geri veriyorsun?

  • YORUM 15 Ekim 2018 08:33

    ÖNDEN ÖDEMELİ SİSTEM OLSUN HERKES ALDIĞI ELETRİK KADAR HARCAR BUDA KAYIP KAÇAK BEDELİNİ ÖNLER KAÇAK KULLANIM AZALIR VATANDAŞ KÜFÜR GÜNAHINDAN KURTULUR.VER PARAYI AL ELEKTRİĞİNİ