BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Elektriğiniz kesildi' haberi SMS'le gelecek----

'Elektriğiniz kesildi' haberi SMS'le gelecek

'Elektriğiniz kesildi' haberi SMS'le gelecek
18 Eylül 2015 - 11:19 www.finansgundem.com

Elektrik borcunu son ödeme tarihine kadar ödemeyen tüketiciye, 5 gün içinde SMS ya da e-posta yoluyla bir bildirimde bulunulacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre elektrik borcunu son ödeme tarihine kadar ödemeyen tüketiciye, yazılı olarak 5 gün içinde bildirimde bulunulacak. Tüketiciye, bu bilgi SMS ya da e-posta gibi diğer haberleşme kanallarıyla da duyurulacak. Yönetmelik değişikliğine göre, tüketici, elektrik tedarik şirketini değiştirmek için yeni oluşturulan Perakende Satış Sözleşmesi Satış Formu’nu dolduracak.

Bu form, görevli tedarik şirketine sunulacak. Başvuru da en geç üç gün içinde sonuçlandırılacak. Tüketici, elektrik borcunu son ödeme tarihine kadar yapmazsa, tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü sürede ikinci bildirim yapılacak. 

ELEKTRONİK SAYAÇ OLABİLİR 

Tüketicinin borcunun perakende satış sözleşmesi kapsamında olması halinde, söz konusu bildirimde elektrik enerjisinin kesileceği belirtilecek. Tedarikçi gerekli görürse, diğer haberleşme kanallarıyla bildirimde bulunabilecek. Dağıtım şirketi, tüketicinin talebi halinde geçmiş 24 aya yönelik elektrik enerjisi tüketimini ücretsiz olarak sunacak. Serbest tüketicilerin tedarikçisini seçme hakkını kullanması halinde; sayaçlar, çok zaman dilimli ölçüm yapabilen elektronik sayaçlar olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)