BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektriğin kilovatı 1 TL'yi geçti----

Elektriğin kilovatı 1 TL'yi geçti

Elektriğin kilovatı 1 TL'yi geçti
22 Aralık 2016 - 08:08 www.finansgundem.com

Gün öncesi piyasada elektriğin kilovatsaat fiyatı 1TL 17 kuruş oldu

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, hem elektrik hem de doğalgaz tüketimini artırdı. Gaz arzında ortaya çıkan sorun ve bazı santrallardaki (doğalgaz ve kömür) arıza nedeniyle arz-talep dengesinin bozulması, elektrikte serbest piyasada fiyatları vurdu.

Günlük ortalama fiyat 38 kuruş olarak kaydedildi. TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, serbest piyasada gün öncesinde 1 TL 17 kuruşa çıkan elektrik fiyatlarını, Habertürk'e değerlendirdi.

Teklif vermek koşuluyla bugün saat 17.00-18.00 arasında üretim yapacak şirketlerin, ürettikleri her kilovatsaat elektrik için 1 TL 17 kuruş alacaklarını belirten Doğan, "Fiyatlarda artış gözleniyor. Ancak, tüketim talebi ne olursa olsun elektrikte bir kesinti söz konusu olmayacaktır" dedi. Doğan, bu fiyatların toplam içindeki payı dikkate alındığında vatandaşa çok ciddi bir etkisi olmayacağını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)