BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiElectronic Arts’a siber saldırı şoku----

Electronic Arts’a siber saldırı şoku

Electronic Arts’a siber saldırı şoku
11 Haziran 2021 - 08:23 www.finansgundem.com

Dev oyun şirketi Electronic Arts, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. EA, ihlalde hiçbir oyuncu verisinin çalınmadığını söyledi.

ABD merkezli oyun şirketi Electronic Arts (EA) siber saldırıya uğradı. Saldırı haberini duyuran Vice haber sitesi, 780 GB'lık verinin çalındığını iddia etti.

Saldırganların, FIFA 21 gibi oyunlar ve diğer birçok yüksek profilli oyun için temel olarak kullanılan tescilli Frostbite oyun motoruna ait kaynak kodlarını indirdikleri iddia edildi.

"OYUNCU VERİLERİ ÇALINMADI"

Şirket, hiçbir oyuncusunun verisinin çalınmadığını açıkladı.

Bir şirket sözcüsü, "Ağımıza yapılan bu izinsiz girişi araştırıyoruz" dedi. Olay ile ilgili güvenlik güçleriyle iletişime geçildi.

EA'dan yapılan açıklamada, saldırının bir fidye yazılımı saldırısı olmadığının ve yakın bir zamanda gerçekleştiğinin altı çizildi.

BENZER SALDIRILAR YAKIN ZAMANDA 2 KEZ DAHA YAŞANMIŞTI

Geçen yıl Kasım ayında, Street Fighter ve Resident Evil'in yapımcısı Capcom, 350.000'e kadar kişinin kişisel bilgilerini açığa çıkarmış olabilecek bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.

Ve Şubat ayında, Cyberpunk geliştiricisi CD Projekt Red , birkaç oyunun kaynak kodunun çalınması ve çevrimiçi açık artırmaya çıkarılmasıyla sonuçlanan başka bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.

HİSSELERDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Electronic Arts, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olmakla beraber yayınladığı oyunlar arasında Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims ve Titanfall var.

EA hisseleri yüzde 2,4 kadar düşerek 142,31 dolara geriledi.

Organize siber saldırılar 2 kattan fazla arttı

 

Siber saldırıların son kurbanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)