BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriEl Salvador hamlesi, Bitcoin ağını zorlayabilir----

El Salvador hamlesi, Bitcoin ağını zorlayabilir

El Salvador hamlesi, Bitcoin ağını zorlayabilir
12 Temmuz 2021 - 12:51 www.finansgundem.com

El Salvador'un Bitcoin hamlesi, piyasa yorumcuları arasında tartışma maddesi olmayı sürdürüyor.

El Salvador'un Bitcoin (BTC) hamlesi, piyasa yorumcuları arasında tartışma maddesi olmayı sürdürüyor. Latin Amerika ülkesi, geçtiğimiz ay geçirilen yasa tasarısıyla, Bitcoin'i ulusal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu.

ABD'li dev banka JPMorgan Chase'in analistleri ise, Bitcoin'in ülkede bir değişim aracı olarak kullanılmasının önünde ciddi engeller olduğunu düşünüyor.

Bloomberg'in 11 Temmuz tarihli haberine göre JPMorgan analistleri, perşembe günü yayınladıkları raporda El Salvador'un BTC'yi değişim aracı olarak kullanmasının, Bitcoin arzının büyük bir çoğunluğunun likit olmaması ve işlem hacminin büyük kısmının borsalarda gerçekleşmesi nedeniyle oldukça zor olduğunu belirtti.

Habere göre günlük 40-50 milyar dolar aralığında olan Bitcoin işlem hacminin çoğunluğu, büyük borsaların içinde gerçekleşiyor. Dahası, Bitcoin arzının yüzde 90'dan fazlası, bir yıldan uzun süre boyunca el değiştirmiyor.

JPMorgan ekibi, raporda şöyle belirtti:

JPMorgan analistleri, bu durumun Bitcoin ağıntüm bu faktörlerin BTC'nin ülkede değişim aracı olarak kullanılmasını önemli ölçüde sınırlandıracağını düşünüyor.

Cointelegraph'ın 14 Haziran tarihli haberine göre JPMorgan, daha önce de El Salvador'un dolara ek olarak Bitcoin'i de ulusal para birimi olarak kabul etmesinden sağlayabileceği çok az ekonomik fayda olduğunu söylemişti. JPMorgan'a göre BTC'nin resmi para olması, El Salvador'un IMF ile görüşmelerini de tehlikeye atabilir.

El Salvador, 1 milyar dolarlık fonlama programı için IMF ile müzakereler yürütüyor.

Bitcoin rallisini yeniden başlatacak kilit seviye

 

Bitcoin madencilerinin gelirleri katlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)