BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Kaide Türk elçiliğine saldırdı----

El Kaide Türk elçiliğine saldırdı

El Kaide Türk elçiliğine saldırdı
27 Temmuz 2013 - 17:46 www.finansgundem.com

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçilik çalışanlarının kaldığı binaya bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi: Bir Türk polis şehit oldu

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçilik çalışanlarının kaldığı ek binaya düzenlenen intihar saldırısında bir Türk polis şehit oldu.
Türk özel harekat polislerinin koruduğu ek binanın önüne araçla gelen üç intihar bombacısı, binadaki polisler tarafından fark edildi. Çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü ancak üçüncü saldırgan üzerindeki bombayı havaya uçurdu. Patlamada binada görevli bir polis şehit oldu. Saldırıda iki polisin de yaralandığı öğrenildi.
"TÜRK DİPLOMATLARI HEDEF ALDIK ÇÜNKÜ"
Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab üstlendi. El Şebab militanları geçmişte de benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü.
Örgütün Twitter adresinden paylaşılan mesajda, bugunkü saldırıda Türk diplomatların hedef alındığı belirtildi. El Şebab, Türkiye'yi "mürtet rejime destek veren ve şeriat düzenini yok etmeye çalışan ülkelerden biri" olmakla suçladı.
İstanbul'dan bir diplomat ise AFP'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye, Somali'de çok aktif. Bu kadar çok aktif olunca da kolaylıkla hedef haline geliyorsunuz" dedi.
BOZDAĞ DEVREYE GİRDİ
Saldırıyla ilgili olarak Somali’ye yardımların koordinasyonundan sorumlu olduğu için Bekir Bozdağ devreye girerek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile konuştu.  Bunun üzerine bir ambulans uçak Somali’ye doğru havalandı. Gelişmeleri takip eden Bozdağ, Mogadişu Büyükelçisi’nden uçağın gece ışıklandırması olmadığı için iniş yapamadığı bilgisini aldı. Bunun üzerine tekrar harekete geçen Bozdağ, uçağın Kenya’ya doğru yola çıkmasını sağladı.
Aynı anda şehit polis ve iki yaralı polis ambulansla Somali’den Kenya’ya gönderildi. Akşam Kenya’dan Türk polislerini alacak uçak, sabaha karşı Ankara’da olacak.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun'la görüştüğü açıklandı. Davutoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da konuyla ilgili bilgi aktardığı belirtildi.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyasettin Çokbilmiş29 Temmuz 2013 15:12

    El Kaide Türkleri bir şeylere zorlamak için kullanılan bir örgüt. Zamanında HSBC patlaması ve sinagog saldırılarıyla bunu yapmışlar, bizi ABD yanına iyice çekmişlerdi. El Kaide ABD'nin bir maşasıdır ve İslam'ı kötü göstermekten tutun da caniliğin her türlüsünü yaparlar. Allah münafıklara fırsat vermesin inşallah.

  • vatandaş28 Temmuz 2013 12:57

    İstanbulda, pyd yi destekleme kararı çıktımı?Çıktı ise bende vatandaş olarak fazla kalabalık yerlere çıkmayacam.Biri adam gibi resmi bir açıklama yapsın...Davutoğlunun gündüz rüyalarının sıkıntısını Türk vatandaşı çekmek zorunda değil.

  • KILIÇ27 Temmuz 2013 21:40

    PKK HER GÜN DOGUDA KİMLİK KONTRÖLÜ YAPARKEN ADAM KAÇIRIRKEN BARAJLARI BOMBALARKEN ETRAFIMIZ ATEŞ ÇENBERİYKEN NE İŞİMİZ VAR SOMALİDE SÜPER ZENGİN ÜLKEDE DEGİLİZ ALLAH ŞEHİTİMİZE GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

  • osman27 Temmuz 2013 21:12

    BESLERSEN KARKAYI GOZUNU OYAR BEN SOYLEMIYORUM ATALARIMIZ SOYLEMIS BIZ HEP ATALARIMIZLA OVUNENLERDENIZ ANLIYANA

  • tepki !!!27 Temmuz 2013 20:31

    Mübarek gördükleri ramazan ayında insan öldürmek ne demek ? Bu saldırıyı yapan teröristler vodka içmeyi daha kötü görürler, insan öldürmeye göre..Birgün şeriat ülkeleride reform, yenilik isteyecek..Onların Atatürk gibi liderleri olsaydı keşke.

  • emre27 Temmuz 2013 19:45

    Şeriat ülkelerinden bakalım bir gün güzel haber gelecek mi..Zor

  • 0ktay27 Temmuz 2013 19:25

    amaçsız,dinsiz. imansız, namussuz katil sürüsü