BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl hareketi nefret sembolü sayılacak----

El hareketi nefret sembolü sayılacak

El hareketi nefret sembolü sayılacak
27 Eylül 2019 - 09:26 www.finansgundem.com

Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ve su altında "iyiyim" anlamına gelen el hareketi ırkçılığın sembolü olarak tanımlandı.

Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan baş parmak ile işaret parmağının birbirine değdiği diğer üç parmağın da serbest kaldığı el hareketini yapan artık ABD’de ceza alabilecek. 1913 yılında ABD’de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, bu el hareketini Nazi selamıyla eş değerde gördüğünü duyurdu.

Bu el hareketinin özellikle beyazların oluşturduğu aşırı radikal beyaz örgütlerde yaygın olarak kullanıldığını aktaran kuruluş, “Bu el hareketinin kullanımı sosyal medyada şaka olarak başlamıştı fakat günümüzde bu hareket beyaz ırkçıların hegemonyası altına girdi ve onlar kullanıyor.

Avustralyalı ırkçı katil çıkarıldığı duruşmada açık açık el hareketi yaparak mesaj vermişti.
Avustralyalı ırkçı Brenton Tarrant, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki camide aralarında bir Türk’ün de olduğu 50 kişiyi öldürmüş ve çıkarıldığı mahkemede bu hareketi yapmıştı. ABD merkezli İftira ve İnkarla Mücadele Birliği isimli kuruluş bu el hareketinin ırkçılıkla bağlantılı olduğunu yetkililere bildirirken, bundan sonra ceza ve yasakların gelmesi çağrısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)