BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEl Erian: Yaşanan satış dalgası Fed'i durdurmayacak----

El Erian: Yaşanan satış dalgası Fed'i durdurmayacak

El Erian: Yaşanan satış dalgası Fed'i durdurmayacak
28 Ekim 2018 - 19:25 www.finansgundem.com

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian küresel hisse senedi piyasalarındaki satışların, Fed'i faiz artışı yolundan döndürmeyeceğini belirtti.

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian piyasalardaki son gelişmeler sonrası beklentilerini paylaştı. 

El-Erian CNBC'ye yaptığı açıklamada piyasalardaki son dalgalanmaların şaşırtıcı olmadığını belirterek "Fed son satışlara dair teskin edici bir açıklama yapmadan faiz artışına devam etmek konusunda ısrarlı. Bu satışlar ABD Merkez Bankası'nı faiz artışlarını durdurması için ikna etmeye yetmez" dedi. 

Fed bu yıl 3 kez Faiz artışına gitti, Aralık ayında da faiz artışı olması fiyatlanıyor.

El-Erian "hangi piyasa göstergeleri endişelendirici?" sorusuna yanıt olarak ayrışmaya dikkat çekerek "Almanya ve ABD'de faiz oranı farklılıkları yüksek seviyelerde, Döviz piyasalarında da daha fazla baskı göreceğiz. Avrupa bir an önce toparlanıp politikalarına çeki düzen vermeli" yanıtını verdi. 

El-Erian likidite riskinin de hafife alındığını belirterek "likidite riski geri döndü, yatırımcılar buna dikkat etmeli" ifadesini kullandı. 

ABD'de S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri 8 aydaki en büyük düşüşleri gerçekleştirirken küresel piyasalar de Fed endişesi, Çin-ABD ticaret savaşı ve İtalya ekonomisine dair gelişmelerle son haftalarda baskı altında kalmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)