BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEl-Erian: Volatil bir güne hazırlanın----

El-Erian: Volatil bir güne hazırlanın

El-Erian: Volatil bir güne hazırlanın
07 Ocak 2016 - 23:10 www.finansgundem.com

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Çin'in aldığı kararın ardından yarın Çin piyasasında yüksek volatilite olabileceğini öngördü

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Çin'in devre kesici mekanizmayı durdurma kararının anlaşılır olduğunu ancak zamanlamanın yanlış olduğunu belirtti.

Bloomberg International'a konuşan El-Erian "Çin, sıkı kısıtlamalarının faydadan çok zarara neden olduğunu farkına vardı. Bunu anlamaları iyi haber, kötü haberse zamanlamanın yanlış olması.. Çin destekleyici bir takım önlemler olmaksızın bu kararı aldı' yorumunu yaptı.

El-Erian ayrıca yarın Çin piyasaları için volatilitenin yüksek olacağı bir güne hazır olunması gerektiğini dile getirdi.

Çin borsalarında bugün düşüşün yüzde 7'yi aşması sonrasında devre kesici mekanizmayla işlemler durdurulmuştu. Çinli yetkililer acil toplantının ardından hisse senedi piyasalarında bu hafta başı yürürlüğe giren devre kesici mekanizmayı geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu mekanizmayla Şanghay ve Shenzhen borsalarındaki büyük şirketlerin teşkil ettiği CSI300 Endeksi'nde yüzde 5'lik düşüş halinde işlemler 15 dakika askıya alınıyor, düşüşün yüzde 7'yi bulması halinde ise borsalar gün boyu kapatılıyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)