BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEl-Erian stres testi için ne dedi?----

El-Erian stres testi için ne dedi?

El-Erian stres testi için ne dedi?
27 Ekim 2014 - 10:57 www.finansgundem.com

Allianz’ın Başekonomisti Mohamed A. El-Erian AMB’nin stres testini değerlendirdi

Allianz’ın Başekonomisti Mohamed A. El-Erian AMB’nin stres testini değerlendirdi. El-Erian, ABD’de beş yıl önceki çabalara benzer olarak Avrupa’daki bankalara yönelik titiz stres testi uygulamalarının bölge ekonomisine sağlam bir zemin inşa etmek adına büyük önem teşkil ettiği belirtirken, bu sayede daha sürdürülebilir bir toparlanmanın sağlanmasına temel oluşturulduğunu vurguladı. El-Erian Avrupa Merkez Bankası’nın dün açıkladığı stres testi sonuçlarının bu bağlamda olumlu bir işaret olduğunu ifade etti.

Er-Erian, AMB değerlendirmesinin tam anlamıyla efektif olması için Avrupa’nın daha çok çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

El-Erian stres testleri ile ilgili olarak, “Avrupa’da bankalar fonları daha verimli faaliyetlere yönlendirme bakımından oldukça önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden stres testleri önem taşıyor. Geçtiğimiz birkaç yılda görülen kayda değer sermaye artışlarına rağmen bankaların bilanço tabloları, operasyonları ve efektif aracılar olarak rolleri ile ilgili endişeler varlığını sürdürdü” ifadelerini kullandı.

AMB stres testinin Euro Bölgesi’nin tek ve düzenli bir sisteme geçiş süreci için de gerekli olduğunu ifade eden EL-Erian, “Avrupa’nın en güvenilir resmi kurumu olan AMB, bankacılık denetim ve düzenlemeleri ile çok daha büyük bir sorumluluk üstleniyor” dedi.

El-Erian, bankacılık sistemine kapsamlı bir değerlendirme sağlayan stres testlerinin bilgi asimetrilerinin üstesinden gelinmeye yardımcı olacağını ve bu durumun yatırımların, büyümenin ve finansal istikrarın önündeki engelleri kaldıracağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)