BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Cezire'den Sedat Peker gözaltında iddiası----

El Cezire'den Sedat Peker gözaltında iddiası

El Cezire'den Sedat Peker gözaltında iddiası
06 Aralık 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

El Cezire, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve Türkiye'ye iade edileceğini duyurdu

Katar merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera (El Cezire), organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından gözaltına alınarak, Türkiye'ye iade edileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'a yaptığı ziyaretin analizinin de yer aldığı haberde, yer alan iddia şu şekilde:

Abu Dhabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bİn Zayid Al Nahyan'ın geçen ay Erdoğan ile Ankara'da görüşmesinde milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmalar imzalandı.

İki ülke arasında ilişkilerin ısındığına dair başka işaretler de var. Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk serbest bırakıldı ve Türkiye'ye döndü. Dubai'den paylaştığı üst düzey Türk yetkililerle ilgili skandal suçlamaların yer aldığı videoları paylaşan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından göz altına alındığı ve Türkiye'ye iade edileceği belirtiliyor.  

TUTUKLAMA KARARI VAR

Sedat Peker ve lideri olduğu suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Peker'in de aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 92 şüpheli için haklarında hazırlanan iddianame gönderildiği ağız ceza mahkemesince kabul edildi. 

O BÖLÜMÜ ÇIKARDI

El Cezire haberde yaptığı bir düzenleme ile Sedat Peker bölümünü sildiğini belirtti. 

Haberdeki düzeltme notu şu şekilde:

Bu makalenin bir önceki versiyonunda Türkiye’nin hüküm giymiş mafya babası Sedat Peker’in BAE otoriteleri tarafından göz altına alındığı iddiaları yer alıyordu. Bu cümle raporların Al Jazeera tarafından doğrulanamaması nedeniyle makaleden çıkarıldı.