BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için flaş karar----

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için flaş karar

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için flaş karar
18 Aralık 2014 - 07:45 www.finansgundem.com

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca 7 saatlik ifadenin ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi

'14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, aralarında Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 kişi, mahkemeye sevk edildi.

İstanbul merkezli operasyonda 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 30 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 18'i, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Son serbest bırakılan iki kişi, Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak'tı ve operasyon kapsamında adliyeye sevkler bu sabah gerçekleşti.

Saat 07.00 sıralarında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiler.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbulak serbest bırakılmıştı.

KARACA'NIN AVUKATI

İstanbul Emniyetinde yaşanan son durumu twitter hesabından sürekli takipçileriyle paylaşan Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran şu ifadeleri kullandı.

-Bizlere söylenmemesine rağmen anlıyoruz ki Sayın Karaca ve Dumanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Birazdan hastaneye götürülecekler.

-Hastaneden rapor alındıktan sonra adliyeye götürülecekler. Saat 09.00'da mahkeme sorgusunun başlayacağını düşünüyoruz.

-Sn Hidayet Karaca hakkında dosyada hiç bir delil yok. Dosya ellerinde patladı. Buna rağmen tutuklama istenmesi yargının bittiğinin resmidir.

-Sn Karaca 20 sayfa tutan ifadesinde savciya hukuk dersi verdi, adeta manifesto sundu.

-Bazı siyasetçilerin sık sık "70 yaşında ama bir adam" dediği kişinin dosyada ne şikayeti var ne ifadesi var.

-Soruşturma dosyasi 2014 Ekim ayında açılmış fakat soruşturma ve gözaltına alınanlar Sabah G.nin 22.03.2014 tarihli haberinde aynen yazilmis. Bu haber gösteriyor ki önce medyada haber yapıp sonra sorusturma açıp operasyon yaptırıyorlar.

-Kim kime kumpas kuruyor gün gibi çok açık. Müvekkilimin söyleyeceği 1 cümleden korkanlar hastaneye götürürken bile köşe kapmaca oynuyor, kameraların çekmesini istemiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)