BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkrem Dumanlı aranıyor mu?----

Ekrem Dumanlı aranıyor mu?

Ekrem Dumanlı aranıyor mu?
10 Kasım 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Ekrem Dumanlı, hakkında çıkan haberlere Twitter hesabından sert tepki gösterdi

Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı, polis tarafından arandığı ancak kaçtığı için yakalanamadığı iddialarına sert tepki gösterdi.

Dumanlı kendisine ait @Ekremdumanli Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Savcılık 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' edeceğine beni çağırabilir, ifademi alabilirdi. Soruşturmada iyi niyet de görmüyorum adalet de. Yapılanları kamu vicdanına ve Allah'a havale ediyorum" dedi.

Öte yandan yazılı açıklama yapan Ekrem Dumanlı'nın avukatları da müvekkilleri hakkında savcılık tarafından kendilerine ulaştırılan bir tebliğin olmadığını vurguladı. Yeni bir algı operasyonu yapıldığına dikkat çeken açıklamada, 'savcılık eğer ifade almak istiyorsa neden bunu normal hukuki yollardan yapmamaktadır?' denildi.

İşte o açıklama:

"Müvekkilim Ekrem Dumanlı hakkında bugün bazı gazetelere kara propaganda ürünü bir haber daha servis edildiğini öğrendik. Bugüne kadar müvekkilim hakkında elimize ulaşmış herhangi bir çağrı olmamıştır. Eğer savcılığın bir konuda ifade alması gerekiyorsa, 50 gündür bunu normal yoldan yapıp müvekkilimi ifadeye çağırması gerekirdi. Böyle yapmayıp, müvekkilim hakkında var olduğu iddia edilen yakalama kararını 50 gün bekletilen sonra bir kısım medyaya servis edilmesi kötü niyetlidir, müvekkilimi itibarsızlaştırmaya yönelik bir algı operasyonundan ibarettir.

Müvekkilim Ekrem Dumanlı'nın yoğun bir çalışma döneminden sonra bir süre dinlenmek ve sonrasında kitap çalışmalarına yoğunlaşmak istediğini biliyoruz. Bu nedenle hakkında bir karar varsa eğer, elimize bir çağrı ulaştığı zaman tekrar değerlendireceğiz.

Öte yandan müvekkilimin mesleğini icra etmesinden rahatsızlık duyan birileri son günlerde her olayı getirip bir şekilde kendisine bağlamayı adet edinmiş durumdadır. Kendisiyle hiç bir ilgisi olmadığı halde sırf yönettiği bir gazetede çıkan kendisine bile ait olmayan yazıları didikleyip, zorlama yorumlarla soruşturmalar açılmakta, iddianameler düzenlenmekte ve hukuk nosyonuyla izahı mümkün olmayan davalar açılmakta ve müvekkilim aleyhine olumsuz bir algı oluşturulmaktadır.

Yapılan bu uygulamalarda kötü niyet ve hukuksuz bir yaklaşım olduğunu görmekteyiz. Yargıya duyulan güvenin temelden sarsıldığı ortadadır. Konunun yargı makamları nezdinde sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)