BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriEkonomiyi Türk bankaları götürüyor----

Ekonomiyi Türk bankaları götürüyor

Ekonomiyi Türk bankaları götürüyor
20 Eylül 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Akfen Holding Yönetim Kurulu başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de yapılan alt yapı yatırımlarını değerlendirdi

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de yapılan altyapı yatırımlarına işaret ederek, "Hastanelerde hala potansiyel var, fakat artık havaalanlarında bir fırsatın kalmadığını düşünüyorum" dedi.
Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Akfa Holding'in etkinlik sponsorluğunda "Altyapı Zirvesi: Büyük Altyapı Yatırımları" başlığıyla gerçekleştirilen Ceo Club toplantısında, Hamdi Akın, şirketinin altyapı yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, katılımcılara Akfen Holding bünyesinde yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte Türkiye'de yapılması gereken altyapı yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akın, 1994 yılında "Yap-İşlet-Devret" modelinin uygulamaya alındığını hatırlatarak, altyapı yatırımları çerçevesinde hastanelerde potansiyelin hala var olduğunu, havaalanlarında artık bir fırsatın kalmadığını söyledi.
Türkiye'de havaalanına yapılan yatırımların büyüklüğüne işaret eden Akın, Türkiye'nin bu konuda şanslı ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.
Altyapı yatırımlarının özel sektör eliyle geliştirilmesinin uzun ve zor bir süreç gerektirdiğine vurgu yapan Akın, bu geliştirmelerin devlet eliyle olup özel sektöre devredilmesi halinde sürecin daha sağlıklı işlediğini kaydetti.
Akın gelen bir soru üzerine Türkiye'de proje finansmanında yaşanan sıkıntılara da değinerek, yabancı bankaların bu işten tamamen çekildiğini söyledi. Akın, "Maalesef 2009 yılından sonra yabancı bankaların hepsi Türkiye'den gittiler, hiçbiri yok. 2009 yılından sonra proje finansmanlarında sadece Türk bankaları bulunuyor, yabancı bankaların sadece isimleri sadece tabelaları var, kendileri proje finansmanı anlamında yoklar. Şu an Türkiye ekonomisini götüren Türk bankaları..." değerlendirmesini yaptı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÖZ-ÖZ20 Eylül 2013 15:02

    Pardon, Türkiye'de ''altyapı'' yatırımı mı var? Sizin, altyapıdan anladığınız, kesenizi dolduracak yatırımlara altlık olarak gördüğünüz yine ''üst yapılar'' anlaşılan.