BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomiye güven çok düştü----

Ekonomiye güven çok düştü

Ekonomiye güven çok düştü
29 Şubat 2016 - 10:28 www.finansgundem.com

Ekonomik güven endeksi yüzde 14,8 düşüşle 71,46'yla en düşük düzeye geriledi

Ekonomiye güven Şubat'ta tarihin en düşük düzeyine geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomik güven endeksi yüzde 14,8 düşüşle 71,46'ya indi.

Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, hizmet, perakende ticaret, inşaat ve reel kesim güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Ekonomik güven endeksi Kasım'da 104.8, Aralık'ta 100.8, Ocak'ta ise 83.9 değerini almıştı.

Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ilişkin güven göstergelerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor.

TÜİK endeksin, ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağladığından öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor. Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması ortalama üzeri güveni; 100'den küçük olması ise ortalama altı güveni göstermekte.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)