BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomistlerden Bitcoin, enflasyon ve Fenerbahçe öngörüsü----

Ekonomistlerden Bitcoin, enflasyon ve Fenerbahçe öngörüsü

Ekonomistlerden Bitcoin, enflasyon ve Fenerbahçe öngörüsü
06 Ocak 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

2021 yılının ilk haftasını geride bırakırken, bizi neler bekliyor? Ekonomistler, bu yıla ilişkin tahminlerini rakamlar vererek açıkladı.

"2021 yılında bizi neler bekliyor?" başlıklı toplantıda bir araya gelen üç ünlü ekonomist 2021 yılında küresel ve Türkiye ekonomisine yönelik beklentilerini açıkladı. Altınbaş Üniversitesi'nin geleneksel Çarşamba Buluşmaları kapsamında düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Emre Alkin, Prof. Dr. Işın Çelebi ve Dr. Mahfi Eğilmez'in yeni yıla ilişkin öngörüleri şu şekilde: 

TÜRKİYE YÜZDE 4 BÜYÜR

2021 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyümesini beklediğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Enflasyonun çift hanede, yüzde 10-12 arasında kalacağını öngörüyorum. Bütçe açığının milli gelire oranının ise yüzde 4.5 olacağını öngörüyorum. Cari açığın milli gelire oranının da yüzde 3.5-4.5 arasında kalmaya devam edeceğini tahmin ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Emre Alkin, birçok kişinin pandemiyi dünyanın sonu olarak adlandırdığını ama böyle olmadığının görüldüğünü de kaydederek, “Geçmişte tarihin sonu olarak adlandırılan pek çok şey var. Ama hiçbir şey bitmemiş, her şey kaldığı yerden devam etmiş. Dünya tarihine baktığımızda bunu görüyoruz.” dedi.

BİTCOİN'DE HEDEF 50 BİN DOLAR 

2021 yılında pandeminin hızının çok yavaşlayacağını tahmin ettiğini belirten Prof. Dr. Işın Çelebi ise, “Bitcoin’in fiyatı 50 bin doların üzerine çıkacak. Amerika’daki Amazon.com’un piyasa değeri Apple’ı geçecek.” dedi.

Prof. Dr Çelebi, aşılamanın yavaş uygulanması karşısında krizin sürmesi, ABD yeni yönetiminin projelerinin başarılı olamaması ve AB yönetiminde Merkel sonrası belirsizliğin ortaya çıkmasını ise 2021’in önemli riskleri arasında saydı.

Dünya genelinde küresel borç tutarının 15 trilyon dolara çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Çelebi, Borcun yönetilebilmesi çok önemli. Hükümetler borcu iyi yönetirse yavaş bir ekonomik büyüme ortaya çıkabilir ve dünya bir krizle karşı karşıya gelebilir. Amerika ile Çin arasındaki teknoloji savaşlarının da küresel büyüme üzerinde etkili olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ ZOR

Dr. Mahfi Eğilmez ise, “Enflasyon çift haneli seviyelerde kalacak. Fenerbahçe, 2021 yılında da şampiyon olamayacak. 2021’de dünyanın tamamının aşılanmasını mümkün görmüyorum. Aşılanmanın 2 yıl içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Aşı konusunda özellikle Afrika’ya uluslararası yardımların yapılması gerekir. Dünya Sağlık Örgütünün bu konuda önderlik etmesi lazım. Tarım gittikçe önem kazanacak. Önümüzdeki dönemde iş insanlarının tarımsal üretime yatırım yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

Mesut Özil, Fenerbahçe ile anlaştı

Türk varlıkları merkezden destek alıyor

Gram altın 460 lira seviyelerinde

Adnan Bali İş Bankası Genel Müdürlüğü'nden ayrılacağını açıkladı

Türkiye Finans hisselerine neden dokunulmadı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)