BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler faiz artırımı beklemiyor----

Ekonomistler faiz artırımı beklemiyor

Ekonomistler faiz artırımı beklemiyor
16 Mart 2016 - 12:36 www.finansgundem.com

BNP ekonomistlerine göre, Çarşamba günü açıklanacak Fed para politikası kararlarından faiz artırımı çıkmayacak

BNP ekonomistleri Paul Mortimer-Lee, Bricklin Dwyer ve Laura Rosner'in yazdığı nota göre Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Çarşamba günkü toplantısından çıkacak sonuçlara ilişkin baz tahmin, bir miktar şahin eğilimli iletişim içermekle birlikte, faiz artırımına gidilmeyeceği yönünde.

BNP beklentisine göre 2016 yılında 3 faiz artırımına gidilecek olurken, ekonomistler yüksek belirsizliğin ve risklerin neredeyse dengelendiğinin altını çizdi. Ekonomistlere göre Yellen basın konferansında ekonomik verilere olan bağımlılığa vurgu yaparak tüm kapıları açık bırakacak.

Daha güvercin bir senaryonun, nokto grafiğin 2016 yılında iki veya daha az artırıma işaret etmesi durumunda söz konusu olacağını belirten ekonomistler, böyle bir durumda Faiz artırımına Mart'ta ve belki Haziran ayında ara verilebileceğini işaret edeceğini belirtti. Bu senaryoda Yellen, küresel ekonomiye ilişkin aşağı yönlü risklere ve düşük enflasyon beklentisine vurgu yapabilir.

BNP'ye göre daha şahin bir senaryo faiz artırımını, 2016 için öngörülen 4 faiz artırımı bekelntisinin devamını, yüksek çekirdek enflasyonun altının çizilmesini içerebilir ve bir sonraki faiz artırımının sinyallerini taşıyabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)