BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEkonomistin 2. şiir kitabı----

Ekonomistin 2. şiir kitabı

Ekonomistin 2. şiir kitabı
09 Mayıs 2013 - 12:52 www.finansgundem.com

Milliyet Gazetesi Finans Editörü Kadife Şahin 'Bir Yağmur Yağsa Annemle Konuşsam’ adlı şiiri kitabı yayımlandı

Milliyet Gazetesi Finans Editörü Kadife Şahin’in Kalkedon Yayınları’ndan ikinci şiir kitabı yayımlandı. Bugün kitapçı raflarında yer alacak olan ‘Bir Yağmur Yağsa Annemle Konuşsam’ adlı kitapta Şahin’in annesine yazdığı şiirler yer alıyor.
Tunceli doğumlu olan Şahin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. 1999 yılından beri Milliyet’te çalışan Şahin’in ‘Güneş de Dondurur’ isimli ilk şiir kitabı 2009’da Kalkedon Yayınları’dan yayımlanmıştı. Kitapta sevgi, dostluk, aşk, yalnızlık, barış, savaş, doğa, çevre, yaşam, ölüm ve internet üzerine yazılan şiirlere yer verilmişti.
Şahin, ikinci şiir kitabı olan ‘Bir Yağmur Yağsa Annemle Konuşsam’a ve şiire ilişkin düşüncesini şöyle ifade etti: “Şiirin insanın, evreninin en yalın halini olduğuna inanıyorum. Ondan hiç bir şeyi gizleyemez, kaçıramazsınız. Çalışsanız da o gelir sizi bulur, boğazınıza düğümlenir, yüreğinizi sıkar... Sizi nefesinizden, kalbinizden, elinizden yakalar. İkinci şiir kitabımda anneme yazdığım şiirlere yer verdim. 80 yaşında olan anneme, anneler günü armağanım olacak. Günümüz dünyasında annemize olan sevgi dışında öyle çok şeyimizi kaybettik ki nezaketsizleşen, hırs dolu insanın kaybettiği güzellikleri, evrensel barışı, sevgiyi, merhameti fark etmesini ve insana ulaşmasını ümit ediyorum.”
Şahin’in ‘Şehir Anne’ şiirinde şu dörtlükler yer alıyor: Beni bu şehrin / Boğaz manzarası tutamaz / Balık restoranlarına koşmuyorum / Bal gözlerine al anne....Yiyecekler yiyecek değil / Marka yer gök, marka ses / Kendi dilimi kusuyorum / Al içine al anne
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)