BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomist Mahfi Eğilmez: Mutsuz olan insanların sayısı artıyor----

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Mutsuz olan insanların sayısı artıyor

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Mutsuz olan insanların sayısı artıyor
11 Ocak 2022 - 14:13 www.finansgundem.com

Ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez, elektirikçi, kaynakçı, tezgahtar gibi meslek sahibi insanların yetiştirilmesi için üniversite değil meslek okullarının açılması gerektiğini belirterek, "Mutsuz olan insanların sayısı giderek artıyor" dedi.

Eski Hazine Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'de üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığı için mutsuz insan sayısının giderek arttığını belirtti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Eğilmez, "Eğer topluma gerekli olan elektrikçi, kaynakçı, tamirci, tezgahtar ise o zaman üniversite değil meslek okulu açmak gerekir. Üniversite bitirdiği için kendini mühendis, iktisatçı, işletmeci sanan ve bunun karşılığını göremediği için mutsuz olan insanların sayısı giderek artıyor" ifadesini kullandı.

IMF'in yeni baş ekonomisti Gourinchas oldu

 

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon çıkışı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.11 Ocak 2022 14:53

    ACIK ÖGRETİM FAKÜLTESİ DİPLAMASI MEMURIYETTE DERECE İLERLEMESİ SAĞLAMAKTAN BAŞKA EMEKLİLİKTE HİÇBİR İŞE YARAMIYOR ELEKTRIKCİ KAYNAKCI TESİSATCI BİLGİSİ OLANLAR İSE EMEKLİ OLSALARDA İŞ YAPMAYA DEVAM EDEREK EK KAZANÇ SAĞLAYABİLİYORLAR