BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomik veriler faiz artışı için yeterli----

Ekonomik veriler faiz artışı için yeterli

Ekonomik veriler faiz artışı için yeterli
22 Ağustos 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

Kansas City Fed Başkanı Esther George, istihdamdaki geniş tabanlı artış ile ABD’nin faiz artışına hazır olduğunu söyledi

ABD merkez bankası (Fed) Kansas City Başkanı Esther George geniş tabanlı istihdam artışının dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin faiz artırımı dayanabilmek için yeterli güce sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Rock Mountains’da bugün başlayacak olan Fed sempozyumuna ev sahipliği yapacak olan Esther George, Fed'in faiz artırımlarına başlamaya karar vermek için istihdam piyasasındaki cari zayıflıkların ötesine bakması gerektiğini söyledi.

George, "Geçtiğimiz üç yıl içerisinde ve özellikle de bu yıl içinde,  işgücü piyasasında önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu istihdam piyasasında açıklar olmadığı anlamına gelmiyor. Hala istihdam edilmemiş insanlar var. Ancak para politikası ileriye bakmalı. Ekonomik sürece baktığımız zaman, normalleşme ile konuşmaya başlamak için uygun bir durumdayız" diye konuştu.

Ekonomik verilerin çok cesaret verici olduğunu ifade eden George, para politikasını sıkılaştırmayı konuşmaya başlamak için her türlü şartın mevcut olduğuna inandığını vurguladı. George, piyasaların Faiz artırımının zamanlamasını tahmin etmekte ekonomiden gelecek işaretlere odaklanmanın gerektiğini de ifade etti.

George, politika yapıcıların gösterge faiz oranını sıfırın yukarısına çıkarmayı düşünmek için çok fazla sebeplerinin olduğunu dile getirdi. Kansas City Fed Başkanı, geçtiğimiz yıl 8 FOMC kararından 7’sine muhalif bir tavır sergilemişti. George, 2016’da tekrar oy kullanacak.

Öte yandan, Geçtiğimiz ay Fed politika kararına karşı oy kullanan Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, maaşları ve enflasyonla güçlü olmayan ilişkisini para politikasının merkezine koymanın doğru olmadığını ifade etti. Plosser ayrıca Fed’in para politikasında uygun düzenlemeleri yapmadığından endişeli olduğunu dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)