BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaEkonomik ve siyasi kriz İngiltere’den Almanya’ya kayabilir----

Ekonomik ve siyasi kriz İngiltere’den Almanya’ya kayabilir

Ekonomik ve siyasi kriz İngiltere’den Almanya’ya kayabilir
31 Aralık 2019 - 15:41 www.finansgundem.com

Uzmanlara göre, Birleşik Krallık'da Brexit süreci sırasında görülen siyasi ve ekonomik kimlik krizi, 2020'de Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'ya kayabilir.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya'nın siyasi sistemi, Şansölye Angela Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU), Bavyera Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) yönetimindeki “büyük koalisyon” ile gittikçe artan bir istikrarsızlık döneminden geçiyor. İstikrarsızlık, Alman siyasetinde, aşırı sağcı popülist parti için Alternatif Almanya (AFD) ve Yeşiller Partisi'ne artan destek ile daha geniş bir kutuplaşma ortamına giriyor.

Almanya’da bir sonraki seçim 2021 yılında ve Şansölye Merkel, yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Merkel’in vedası, son yirmi yıldır kıtaya vurduğu siyasi damga nedeniyle Almanya'nın yanı sıra Avrupa’yı da derinden etkileyecek.

HÜKÜMETİN ÖMRÜ UZUN DEĞİL

CNBC’ye konuşan uzmanlar, “Kriz, AB'deki Brexit sonrası siyasi bozulmanın merkezi olan İngiltere'den Almanya'ya doğru hareket ediyor olabilir” dedi. Uzmanlara göre Almanya’daki koalisyon hükümetinin ömrü uzun bir süre birlikte kalmaya yetmeyecek gibi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL KISKACI

Almanya siyasi belirsizliklerin yanı sıra ekonomik belirsizliklerle de karşı karşıya. Alman ekonomisinin önümüzdeki beş ila on yıl boyunca “büyük bir sorunla” karşı karşıya olduğu, otomobil endüstrisinin elektrik teknolojisine geçiş yaparken satışların düşeceği ve binlerce işten çıkarma beklendiği konuşuluyor. “Günümüzde muazzam bir dönüşüm var ve onlar bunun için hazırlanmıyorlar” yorumları yapılıyor. Bu durum ise siyasi yorgunluk ülkesi Almanya’da büyük bir radikal değişim iddialarını da güçlendiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)